Yeşilbayır diye yazılır şampiyon diye okunur: 2-0

TFF İstanbul Amatör 1.Küme 2.Grupta şampiyonun adı Yeşilbayırspor oldu. Yeşil beyazlılar bitime 2 hafta kala Dağyenicespor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek en yakın rakibi Güzelcespor'un 8 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

TFF İstanbul Amatör 1.Küme 2.Grupta şampiyonun adı Yeşilbayırspor oldu. Yeşil beyazlılar bitime 2 hafta kala Dağyenicespor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek en yakın rakibi Güzelcespor’un 8 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

Hadımköy Stadı’nda oynanan maça ev sahibi ekibin taraftarları büyük ilgi gösterirken ilk yarısı nefesleri kesen maçta Yeşilayır’a şampiyonluğu getiren goller ikinci yarıda geldi. Maça iki takım da benzer oyun planlarıyla başladı. Yeşilbayır ilk dakikalardan itibaren oyununu rakibine kabul ettirmekte zorlandı. Deplasmanda çok iyi organize bir oyun ortaya koyan Dağyenice hem savunmada hem hücumda dengeli bir oyun ortaya koyarak hem rakibine boş alan vermedi hem de tehlikeli kontrataklar geliştirerek rakip kaleyi tehdit etmeye çalıştı. Buna karşın Yeşilbayır ilk yarıda istediği alanları bulamazken yüzünü de bir türlü rakip kaleye çeviremedi. Dağyenice topsuz oyunda sahaya çok iyi yerleşirken topu kazandığında da takım halinde blokları öne kaydırarak geçişleri çok iyi yaptı. İlk yarı boyunca denk kuvvetlerin mücadelesine tanıklık ettik. Pozisyonun kısır olduğu ilk yarı sonunda iki takım da soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti. İkinci yarının başlamasıyla birlikte oyun bir süre daha dengede gitti. Ta ki 53. dakikada Onur’un attığı gole kadar. Bu golle 1-0 öne geçen Yeşilbayır ecel terleri döktüğü maçta tecrübesiyle 1-0 öne geçti. Golden sonra daha çok rakip sahaya yerleşen Yeşilbayır 73. dakikada Cengiz’le bir gol daha bularak skoru perçinledi: 2-0. Kalan sürede başka gol olmayınca Yeşilbayır uzun süre zorlandığı maçı 2-0 kazanarak bitime 2 hafta kala en yakın rakibi Güzelcespor’un 8 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

AĞA DA MAÇI İZLEDİ

Bu arada Edirne Tarihi Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim de maçı Yeşilbayır Kulüp Başkanı Okan Özkan ve yeşil beyazlı taraftarlarla birlikte izledi. Maçı 90 dakika izleyen Selim arka arkaya gelen golleri ayakta alkışladı. Selim’in ilgisi Yeşilbayır camiasını fazlasıyla memnun etti.

MAÇ SONRASI ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI

Öte yandan maçın son düdüğüyle birlikte Yeşilbayırsporlu futbolcular şampiyonluk sevinçlerini tribünlere koşarak taraftarlarla birlikte paylaştı. Yeşil beyazlı oyuncular taraftarlarla birlikte şampiyonluk şarkıları söyledi. Yeşilbayır bu sonuçla önümüzdeki sezon Süper Amatör Kümede oynamaya hak kazandı. Yeşilbayır gelecek sezon ilk kez Süper Amatör Kümede mücadele edecek.

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
 

Bakmadan Geçme