Beylikdüzü'nden buraya kadar 2-3

Bölgesel Amatör Lig 1.Grupta şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Beylikdüzüspor deplasmanda K.Çekmece Ufukspor'a 3-2 mağlup olarak 3.Lig rüyalarını başka bir bahara ertelemek zorunda kaldı.

Bölgesel Amatör Lig 1.Grupta şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Beylikdüzüspor deplasmanda K.Çekmece Ufukspor’a 3-2 mağlup olarak 3.Lig rüyalarını başka bir bahara ertelemek zorunda kaldı.

Sezonun son haftasında sahadan puansız ayrılan Beylikdüzüspor, haftaya averajla lider giren Beykoz İshaklı’nın İnkılap FK’yi 2-0 mağlup etmesiyle 3.Lig şansını rakibine kaptırmış oldu. K.Çekmece Yeşilova Kemal Aktaş Stadı’nda oynanan maç başından sonuna kadar nefesleri kesen bir mücadeleye sahne oldu. Maça tutuk başlayan konuk takım ilk dakikalardan itibaren kalesinde baskı görmeye başladı. Maça istekli ve arzulu başlayan ev sahibi ekip 12. dakikada Yücel Önal’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra hızını kesmeyen K.Çekmece temsilcisi atak oyununa devam etti. Beylikdüzüspor ise ilk yarı boyunca mücadele olarak vasatın üstüne çıkamadı. İlk yarı boyunca hem savunmada hem de hücumda rakibine göre daha istekli ve arzulu bir görüntü ortaya koyan K.Çekmece Yeşilova hem toplu hem de topsuz oyunda ilk yarı domine etti. Ev sahibi ekip 45+3. dakikada Yücel Önal’la bir gol daha bularak 2-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu. İlk yarı boyunca sahada varlık gösteremeyen Beylikdüzüspor ikinci yarıya da tutuk başladı. İlk yarıdaki istekli oyununu ikinci yarıya da taşıyan K.Çekmece Ufukspor 60. dakikada Abdullah Bekar’la bir gol daha bularak skoru 3-0 yaptı. Golden sonra ölü toprağını üzerinden atan Beylikdüzü daha istekli ve agresif bir oyun ortaya koymaya başladı. 69. dakikada Alper Buğan’la farkı ikiye indiren konuk takım umutlandı. Golden sonra baskısını daha da arttıran Beylikdüzüspor 69. Dakikada penaltı kazandı. Penaltı pozisyonunda kaleye giren topu eliyle çıkaran Fikrethan İstemi kırmızı kart görünce ev sahibi ekip penaltı öncesi sahada 10 kişi kaldı. Beylikdüzüspor adına penaltı atışını büyük bir soğukkanlılıkla gole çeviren Furkan Şimşek farkı bire indiren isim oldu: 3-2. Bu golden sonra özellikle kanatlardan çok iyi gelen Beylikdüzüspor maçın sonuna eklenen 6 dakikalık uzatma bölümünde arka arkaya iki pozisyonda beraberliğe çok yaklaşmasına rağmen inanılmaz bir fırsattan yararlanamadı. Maçın son düdüğüyle birlikte Beylikdüzüspor 64 punda kalarak şampiyonluk yarışına son haftada havlu attı. Küme düşmesi daha önce kesinleşen K.Çekmece Ufuk da sezonu 34 puanla tamamlarken rakibini her iki maçta da mağlup ederek adeta şampiyonluktan etti.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

Bakmadan Geçme