İskender Kordu

SİLİVRİSPOR'UN SIKINTISI ORTASAHA

İskender Kordu

Ligde şu ana kadar beklentilere yanıt veremeyen Silivrispor’u bu sezon evinde oynadığı iki maçta da izleme şansım oldu.
 
Temel olarak Silivrispor’un iki maçta da yaşadığı sıkıntı orta sahada iki yönlü oyuncuların olmayışı. Top Silivrispor’daysa sorun yok. Ancak top rakibe geçtiğinde orta sahada hem Ömer Faruk Acı hem de Ardahan Gündoğdu’da savunma yönü çok zayıf olduğu için rakipler orta sahadan çok rahat geliyorlar Silivrispor’un üzerine.
 
Teknik direktör Sertan Güriz’in öncelikle yapacağı iş orta sahayı agresifleştirmek. Ancak bu özellikle Ardahan Gündoğdu’nun oynadığı maçlarda mümkün değil. Çünkü Ardahan’ın orta sahada yaptığı tek iş top ayağına geldiğinde oynamayı düşünmek.
 
Topsuz oyunun hiçbir bölümünde Ardahan’ı göremiyoruz. Doğal olarak Ardahan’ın yanında kim olursa olsun çabuk düşüyor oyundan. Çünkü amatör kümede de olsa Süper Ligde de olsa orta sahanız iki yönlü olacak.
 
Sertan Güriz’in bu sezon yaptığı en büyük hata da orta sahada daha çok top ayağına geldiğinde oynamayı düşünen oyuncuları seçmesi.
 
Günümüz futbolunda artık en önemli ayrıntı topsuz oyun. Eğer top rakibe geçtiğinde ikinci bölgedeki oyuncularınız savunma geçişlerini yapamıyorsa ne kadar iyi savunma hattına sahip olursanız olun yenilmeye mahkûmsunuz.
 
Silivrispor’daki sorun da bu. Çok iyi bir savunma hattına sahip olmasına rağmen orta sahanın savunma anlamındaki düşük profili nedeniyle öne geçtiği maçlarda da skoru tutamadığı gibi yenik duruma düştüğü maçlarda da reaksiyon vermekte zayıf kalıyor haliyle.
 
Ancak ben yine de Sertan Güriz’in orta sahadaki bu sıkıntıyı bir an önce çözeceğini düşünüyorum. Güriz’in daha zor durumlarda hem Silivrispor’u hem de Çatalcaspor’u ipten alıp limana yanaştırdığını çok iyi biliyor ve hatırlıyoruz.
 
Güriz’in bu sorunu gerekirse genç takımdan, gerekirse takım içinden çözerek iyi bir takım olan Silivrispor’u doğru tercihlerle toparlayacağına inanıyorum. Aksi takdirde Güriz’in orta sahadaki sertlik ve agresiflik sorununu aşamaması halinde kendi bindiği dalı kestiğini söylemek de müneccimlik olmaz.
 
Haydi, Sertan Hocam. Sen bu işi başaracaksın.
 

Yazarın Diğer Yazıları