İskender Kordu

FATURA SERGEN YALÇIN'IN

İskender Kordu

Şampiyonlar Ligi’nde Borisia Dortmund önünde ilk maçına çıkan Beşiktaş’ta geceye Sergen Yalçın hatalarıyla damga vuran isim oldu.

Halland gibi bir santraforu boş bırakan, önlem almayan Sergen Yalçın Şampiyonlar Ligi tecrübesi çok yüksek olan Necip Uysal’ı da yedek bırakıp hamle oyuncusu olarak da kullanmayınca fizik olarak Dortmund’dan çok geride kaldı Beşiktaş.
Ayrıca Ghezzal çok kötü oynamasına, takım savunmasına hiçbir katkı yapmamasına rağmen gereksiz yere oyunda kaldı. Ghezzal çıkıp Kenan girdikten sonra fizik gücün, ileride baskının, topsuz oyunun ne kadar önemli olduğunu gördük.

Ayrıca Sergen Yalçın’ın hamleleri çok geç kaldı. Sahanın en kötüsü diyebilirim Sergen için. Dortmund 2-0 önde olduğu bölümde 5 değişiklik hakkını kullanırken Sergen Yalçın sadece 1 değişiklik yaptı o dakikaya kadar.

Sahada o kadar kötü oyuncu varken, kulüben de bu kadar zenginken kenarda bu kadar beklemek Şampiyonlar Ligi seviyesinde affedilecek bir şey değil.

Ne zaman Beşiktaş kenardan hamleleri yaptı oyuna da ağırlığını koydu. Böyle maçlarda da değişiklik yapmak için 85. Dakikalara kadar beklemeyeceksin.

Yoksa adamlar gelir maçı alıp gider. Bir parantez de Pjanic için açmak istiyorum. Bu oyuncu transfer edildiğinde Sergen’i çok eleştirsem de Dortmund maçında mükemmele yakın bir oyun ortaya koydu. Ortasahanın seviyesini de tek başına belirledi Bosnalı oyuncu.

Atiba’nın döküldüğü, Josef’in geçişlerde başarısız olduğu bir maçta 90 dakika ortasahayı domine etti.

Elinde bu kadar iyi bir kadro olmasına rağmen ilk 15 dakikayı çıkarırsak bu kadar kötü oyuna rağmen 80 dakika sahada ne kadar kötü oyuncu varsa göz yummak da Sergen Yalçın hakkında soru işaretleri dolu bir maçı geride bırakmasına neden oldu. Sergen Yalçın için bu maçta takımın el freni dersek de abartmamış oluruz.

Oyuna sonradan giren Kenan Karaman da, Gökhan Töre de, Salih Uçan da Beşiktaş’a kalite ve oyunun ritmini geri getirirken Sergen Yalçın da oyuna neden bu kadar geç müdahale ettim diyerek kendi özeleştirisini yapmalı.

Necip Uysal gibi fizik kalitesi yüksek, takım savunmasını çok iyi bilen, rakip forveti yıldıran bir oyuncudan da bu maçın hiçbir bölümünde faydalanmamak da Sergen Yalçın’ın bu maç için dersini hiç çalışmadığının en büyük göstergesi.

İlk defa bu kadar maçın dışında kalan bir Sergen Yalçın izledim bu gece. Şampiyonlar Liginde bu hataları yaptığınız sürece ne Ajax affeder ne de Sporting Lizbon bundan sonraki maçlarda. Sergen Yalçın önce elindeki kadronun ne kadar kaliteli olduğunun farkında olmalı.
 

Yazarın Diğer Yazıları