Engin Akın

Silivrispor yalnız bırakılmayı hak etmiyor!

Engin Akın

Her kulüp şampiyonluk hayaliyle yanar tutuşur.
Peki, şampiyonluk yolunda her yol mubah mı?
Şayet hak, adalet ve hukuk söz konusuysa mubah değil, zaten bu şekilde gelen şampiyonluğun sonu da her zaman hüsran olur.

BAL’da sona az kaldı ve tüm takımlar birbirleriyle öyle bir rekabet içindeki tarifi imkânsız. Öyle şeyler duyuyoruz ki dudak uçuklatır.
Rakip takımın oyuncusunu ayartan mı dersiniz, rakip takıma gönderilen teşvikler mi istersiniz; akla ne geliyorsa yapılıyor. Gerçi yıllardır var böyle konular ve duyumlar ama hiçbir taraf bunu kesin dille doğrulayamıyor.

Tekil kişilerden gelen kısır bilgiler tüm bunlar. Lakin ortada bu kadar dedikodunun dolaşıyor olması da düşündürüyor insanı. Öyle ya kimse yakın zamanda bana “Al şu parayı filanca oyuncuya ver” demedi onun için kesin konuşamıyorum. Anlarsınız…

Hayatta iki kişinin bildiği sırdır kaidesi var ise futbolda “kesinlikle sır değildir” kuralı söz konusu. O gün olmasa bile sonraki gün kesin duyulur.

Hata yapmayın alnınızın akıyla şampiyon olun zirveye çıkın ve kupanızı alın. Otobüs mü kaldıracaksınız o otobüsün ‘altında mı kalacaksınız’ bunu da zaman gösterecek.

Mubah olmayan konulara daha sonra değinirim ama asıl konu siyasi olarak Silivrispor’un yalnız bırakıldığıdır. Önceki yazılarımda belirttiğim konular hala bakidir. İlçe siyasileri takımı da kulübü de kaderine terk etmiş durumda.

Önceki gün Karadeniz Ereğli Kulüp Başkanı aynı zamanda da Belediye Başkanının meclis konuşmasını izledim. İçimden ‘Keşke benim de belediye başkanım böyle bir konuşmaya imza atsaydı’ diye geçirdiğim de olmadı değil yani. Adam resmen ilçeyi hareketlendirmek için var gücü ile çalışıyor, idmanlardan çıkmıyor, oyuncularla bire bir iletişim halinde. Meclis kürsüsünden tüm meclis üyelerine iş yerlerine bayrak asmalarını salık veriyor.

Bizde ise 5000 kişiye iç sahada oynayan bir takım var ama maddi imkânsızlıklar nedeni ile son haftaları görememe ihtimali doğdu. İsmi belli yönetim kurulu üyelerinin üzerinden gidiyor tüm işler ama onlar da tükenmek üzere.

Silivrispor hafta sonu Ereğli ile oynayacak. Ereğli takımı devre arasına kadar kurduğu takımın maliyeti 6 Milyon, devre arası transfer döneminde de 5 Milyonluk transfer yaparak sezonu toplamda 11 Milyonluk bütçe ile kapatacaklar. Biz bu maçı kazanacağız ve adamların 11 Milyonu çöpe gidecek!

Bizim bütçemizi ise yazmıyorum rakibin yarında çerez parası kalıyor. Bu maçı aldığımızda işte o zaman şampiyonluk şarkıları söylenir olacak.
Şarkılar söylenecek söylenmesine de kabızın türküsü gibi olacak lig sonuna kadar.

Sahi takım şampiyon olduğunda o otobüsün üstünde kimler olacak?
 

Yazarın Diğer Yazıları