Engin Akın

Devrek yaşanılacak bir ilçe Silivri gibi

Engin Akın

Silivrispor ligin en önemli maçında evinde Devrek Belediyespor’u ağırlayacak ve kazanıldığı takdirde de lig büyük ölçüde tamamlanmış olacak.

Devrek küçük ve oldukça şirin bir ilçe. İnsanları sevecen ve taraftarı da taşkın değil sakince maçlarını izliyorlar.
Kulüp belediye desteği ile yoluna devam ediyor. Her şey belediye tarafından karşılanıyor. Meydanlardaki belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla maça halk davet ediliyor. Maç saatinde ise tribünler doluyor.

Halkıyla barışık bir kulüp ve takımı var. Silivri’nin 25 yıl önceki hali gibi el değmemiş, anlamsızca büyütülmemiş, fabrikalarla boğulmamış, çarşıda dolaştığınızda herkesin birbirini tanıdığı, doğanın bozulmadığı tipik bir Karadeniz kasabası. İşin özü yaşanılacak bir yer.

Yaşanılacak bir ilçe Devrek.
Silivri gibi.
Bu kadar coğrafya yeter. Pazar günü saat 14.00’da Müjdat Gürsu Stadı’nda lig maçı var. Kazananın yoluna devam edeceği bir maç. Silivrispor kazandığı takdirde ligini tamamlamış eleme maçlarını bekleyecek, Devrek kazandığında ise umutlarını son maça kadar taşıyacak. İşte böyle önemli bir maç.

Daha önce oynanan ve Silivrispor için tırıvırı maçlardan değil yani. Her iki takım da puan kaybına tahammülünün olmadığı beraberliğin bile kötü sonuç kabul edilebileceği maç.

Klişe oluyor belki ama takımı bu maçta desteklemek herkesin görevi. Bir yılın emeğinin karşılığının alınacağı bir maç olacak.

Silivrispor’da eksikler can sıksa da yerlerini alacak olan oyuncularımız da kaliteli.
Kadrosu geniş olan Silivrispor kağıt üzerinde zorlanacak gibi gözükse de şahsi düşüncem maçı kolay alacaktır.

Tecrübeli oyuncuları ve teknik ekibi ile Silivri maçın favorisidir.
Kendi sahasında maç kaybetmeme alışkanlığını edinen Silivri’de tribünlerin desteği ile oynuyor. Hal böyle olunca da rakipler için büyük sıkıntı oluyor.

Pazar günü oynanacak maç için Devrek takımı Cuma gününden ilçeye gelerek oteline yerleşecek. Burada bir iki idmanın ardından maçına çıkacak. Devrek’in kazanmasını sadece Devrek değil Ereğli’de istiyor. Onların da umudu bu maça bağlı.

Gönlüm, aklım, fikrim, hislerim, inancım, dualarım Silivrispor’un çıkmasından yanadır, lakin olası bir aksilikte de Devrek Belediyespor çıksın isterim.

Maçta görüşmek üzere.
Dilerim her maçta olduğu gibi bu maçta da Silivrispor’u yalnız bırakmazsınız.
 

Yazarın Diğer Yazıları