Engin Akın

Silivri'de tesis yetersizliği ayyuka çıktı

Engin Akın

Son günlerde özellikle alt liglerin start almasına yakın Silivri’de tesis yetersizliği daha bir sıkıntı vermeye başladı.

Mevcutta var olan yıllardır kullanımda olan Silivri Stadı’nın yıkılacak olması da konuya eklenince takımların idman yapacak ne tesisleri kaldı, var olan tesisler de yine idmanlarını yapacak saatleri kaldı.

Durum sadece futbolla da alakalı değil salon sporlarında da sıkıntı çok büyük.
Büyüyen Silivri’de bu kadar eksikliklere rağmen başarılı sporcuların yetişebiliyor olması iyidir diyebiliriz ama bu eksiklikleri perdeleyemiyor.

Futbol sezonu başladı, Silivrispor ligine devam ediyor, aynı şekilde alt yaş gruplarının da ligleri başladı. Ocak ayı ile birlikte 2. Amatör ve 1. Amatör ligler start alacak. Hal böyle olunca da takımların idman yapma zorunluluğu hasıl oluyor.

İlçede futbol adına idman yapılan tek tesis İBB’nin hayata kazandırdığı Müjdat Gürsu’dan başka bir tesis yok.
Başka tesisimiz yok.

Faaliyetini sürdüren kulüpler gecenin geç saatlerine kadar ikişer takım halinde yarı sahayı kullanarak idmanlarını yapıyor.

Tam sahayı kullanabilmek ise imkansız.
Tam saha idmanı yapabilmek için kullanılacak tesis yok. Teknik taktik idmanı için tesis yok. Tam saha kullanmak hayal oldu.

Ayrıca bırakın tam saha kullanmayı İBB Tesislerinde yarı sahayı kullanmak için bile saat bulamayabilen takımlar da mevcut.

Aynı durum salon sporları için de geçerli. Silivri Stadı içinde bulunan ve tüm ilçenin kullanımına açık olan salon da yıkımdan payını aldı ve ilçe sporu öksüz kaldı.

Okulların içinde bulunan salonların durumu ise ortada bu salonları kullanabilmek için de hem sıra bekleyeceksiniz hem de ücretini ödemek zorundasınız.

Nerede ücretsiz spor yapma hakkı!?

Silivri’de sportif anlamda büyük bir sorunun olduğunu görmezden gelmek hem ilçeye hem de sporcuya haksızlık olur.

Yapılanlar var inkar edemeyiz ama eksiklikler ve sıkıntılar da bu şekilde.
Birilerinin bir an evvel bu duruma el atması gerekli.

 

Yazarın Diğer Yazıları