İskender Kordu

Çatalcaspor'u beğendim

İskender Kordu

Belki hazırlık maçı olabilir ama oyunsal anlamda Çatalcaspor'un iyi bir yolda olduğunu söyleyebilirim.
 
Dün Tepecik Şenol Güneş Stadı'nda oynanan B.Çekmece Tepecikspor maçında sarı kırmızılıların oyun anlayışı, sahaya yayılışı, kolektif düşüncesi, birlikte hareket etmesi, kaymaları doğru yapması sezon öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirildiğinin en büyük işaretleri.
 
20'şer dakikalık iki devrede skor 0-0 olsa da oyun olarak Çatalcaspor, B.Çekmece Tepecikspor'un önünde diyebilirim. Yalova deplasmanında alınan 6-2'lik galibiyetin de tesadüf olmadığını B.Çekmece Tepecik önündeki taktik disiplinle görmüş olduk.
 
Çatalcaspor sessiz sessiz bu oyun anlayışının üstüne koymaya devam ederse sezon sonunda güneşli günlerin yakın olduğunu söyleyebiliriz. B.Çekmece Tepecikspor'u da hafta sonunda 90 dakika izleme şansım oldu. Düşüncem aynı.
 
Yeşil Beyazlıların öncelikle en önemli eksik bölgesi orta saha. İkinci bölgede Yunus dışında oyunu iki yönlü olarak oynayan oyuncu sayısı neredeyse yok. Enver Hocanın en çok uğraşması gereken kısım bu olmalı. İkinci bölgedeki dinanizm sağlanmadığı sürece Erçağ'dan şapkasından tavşan çıkarmasını da bekleyemeyiz.
 
Enver Hocanın işi oldukça zor. Elindeki malzemeyi tam olarak bilmiyorum ama ilk iki maçtaki görüntü en büyük sıkıntının orta sahada olduğunu gösteriyor bizlere. Yunus'un yanına dinamo özellikli, oyunun iki tarafını da oynayabilecek bir orta saha daha gelmesi lazım.
 
Bu yazıları yazmamdaki amaç Covid-19 önlemleri çerçevesinde maçların taraftarsız oynanması, taraftarların takımdan uzak kalmaları. Bizler de bu satırlardan saha içinde olanları sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Sahada sizlerin gözü, kulağı olacağız.
 

Yazarın Diğer Yazıları