• Haberler
  • Genel
  • Gencoğlu, Kulüplerimizin gelecekleri altyapılardadır

Gencoğlu, Kulüplerimizin gelecekleri altyapılardadır

Gencoğlu, 'Altyapılarda yaş gruplarında mücadele ettiğimiz rakiplerimizin tamamı profesyonel takımların altyapıları. Bu takımların 6'sı Süper Lig, 4'ü 1. Lig, 8'i 2. Lig ve 8'de 3. Ligde mücadele ediyor' dedi.

Gencoğlu, “Altyapılarda yaş gruplarında mücadele ettiğimiz rakiplerimizin tamamı profesyonel takımların altyapıları. Bu takımların 6’sı Süper Lig, 4’ü 1. Lig, 8’i 2. Lig ve 8’de 3. Ligde mücadele ediyor” dedi.

Tarihinde ilk kez katıldıkları Akademi ve Gelişim Liglerinde oldukça iyi işlere imza atan Silivrispor’da Altyapılardan Sorumlu İkinci Başkan Süleyman Gencoğlu yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Gencoğlu konu hakkında yaptığı bilgilendirmesinde; “Silivrispor tarihinde ilk defa futbol altyapıda Akademi Ligi’ne katıldı. Akademi Ligi ülke genelinde her çocuğun kendi yaş grubuna ait ligde ve kendine eş beceride çocukların ve takımların bir arada oynamalarını sağlamak amaçlı kurulmuş bir organizasyondur. Silivrispor 8 eğitmen, 9 takım ve 230 lisanslı oyuncu ile liglere katılım sağlamıştır. 

MARMARA BÖLGESİNİ GEZİYORUZ
Yine altyapılarımıza oyuncu yetiştirmek için de Silivrispor futbol okulumuz 250 sporcu ile faaliyetlerine devam etmektedir. Haftanın 7 günü antrenman ve hafta sonları da cumartesi-Pazar günleri de tüm yaş gruplarımızda rakiplerimizle maç yapmaktayız. Tüm yaş gruplarında çoğunluğu İstanbul takımları olmak üzere de Edirne, Kocaeli, Darıca ve Derince gibi uzak sayılabilecek deplasmanlarımız var. Bununla birlikte yine tüm yaş gruplarında mücadele ettiğimiz rakiplerimizin tamamı profesyonel takımların altyapıları. Bu takımların 6’sı Süper Lig, 4’ü 1. Lig, 8’i 2. Lig ve 8’de 3. Ligde mücadele ediyor.

BİRBİRİNDEN GÜÇLÜ RAKİPLERİMİZ VAR
Türkiye’de en popüler spor dalı futboldur. Futbolda da gözler her zaman A takımların üzerindedir, doğal olarak ilçemizde de Silivrispor A takımının maçlarına ilgi daha çok oluyor. İlk yıl olmasına rağmen Akademi Ligindeki maçlarımıza ilgi de azımsanmayacak kadar güzel. Altyapımızda antrenman ve maç programları, ulaşım, sağlık, yemek, malzeme ve psikolojik hizmetlerin doğru planlayıp uygulanması büyük bir organizasyonu gerektirmektedir. 

İLGİ OLDUKÇA YOĞUN OLMAKTA
Silivrispor camia olarak bunun altından başarıyla kalkmaktadır. Bu liglere katılırken kendimize nasıl bir hedef koyduk. İlk yılımızı ligleri tanıma olarak planladık. Maçlarda alınacak sonuçlar ya da takımlarımızın kendi gruplarındaki sıralarının bu yıl için çok önemi yok. Biz bu yıl hocalarımızın, oyuncularımıza antrenmanlarda öğrettiklerini sahaya ne kadar yansıtabileceklerine bakıyoruz. Sabırlı davranmak gerektiğini biliyoruz. En büyük hedefimiz 2. ya da 3. yılın sonunda A takımımıza oyuncu verebilmek. Ama biz ama bizden sonrakilerle bu işi başaracağımıza eminiz” dedi.
ENGİN AKIN
 

Bakmadan Geçme