Galata ve Leventspor puanları paylaştı

Dört takımın doğrudan Bölgesel Amatör Lige yükseleceği İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda A Grubunda ikinci hafta maçları oynandı. Her takımını birbirine eşit olduğu Klasmanda Galata ile Leventspor golsüz berabere kaldılar.

Dört takımın doğrudan Bölgesel Amatör Lige yükseleceği İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu’nda A Grubunda ikinci hafta maçları oynandı. Her takımını birbirine eşit olduğu Klasmanda Galata ile Leventspor golsüz berabere kaldılar.

İBB Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Stadında oynanan maçı İsmail Mece, Mehmet Aygen, Muhammed Metin Taş Hakem triosu yönetti. İlk hafta maçında Sultangazi’yi mağlup eden Galata ile Leventspor ile berabere kalan Leventspor’in maçı yağmurlu bir havada oynandı. İlk devrede Galata’nın Barış ile bulduğu gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. Kırmızı Siyahlıların bir şutu da direkten geri döndü. İkinci devrede Leventspor’da oyuna giren Şakir Kıyak, 55’nci dakikada kırmızı kart görünce Beşiktaş ekibi sahada 10 kişi kaldı. İlk yarıyı gol pozisyonlarına giren ikinci yarıda rakibi 10 kişi kalınca oyun sistemini değiştiren ve değişiklikler ile üstünlük kuran ve maçın kalan son 30 dakikasında topa daha çok sahip olan Galata, Ahmet Pırlant’ın Leventspor ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda penaltı bekledi ancak Hakem İsmail Mece devam kararı verdi. Sahada 10 kişi kaldıktan sonra oyundan düşmeyen, daha fazla mücadele eden ve iyi defans yapan Leventspor önce 5’li savunmaya döndü. Metin Uzun’un takımı son 12 dakikada ise forvetsiz oynadı ve güçlü rakibi karşısında alan kapatmalarını iyi yaptı. 86’ncı dakikada Emre Ay ve 90+4’te Batuhan ile iki fırsattan yararlanamayan Leventspor karşısında Galata’nın sağlı sollu atakları ve gol çabaları da sonuç vermedi ve maç, başladığı gibi golsüz sona erdi. Bu sonucun ardından Galata puanını 4, Leventspor ise 2 yaptı.
Ali Kemal Demir
 

Bakmadan Geçme