Esenyurt ve Çapa yenişemedi 4-4

TFF İstanbul Amatör 1. Küme 6. Grupta oynanan maçta Esenyurtspor kendi sahasında ve seyircisi önünde Çapa ile 4-4 berabere kalırken 90 dakika adeta nefesleri kesti.

TFF İstanbul Amatör 1. Küme 6. Grupta oynanan maçta Esenyurtspor kendi sahasında ve seyircisi önünde Çapa ile 4-4 berabere kalırken 90 dakika adeta nefesleri kesti.

Mimarinan Baba Hakkı Stadı’nda oynanan mücadelede aynı zamanda 26 yıl sonra gelen bir rövanş oldu. 1997-1998 sezonunda Play Off’ta aynı grupta mücadele eden iki sarı lacivertli takım aradan geçen 26 yılın ardından bir lig maçında karşı karşıya geldi. Maça konuk ekip etkili başladı. Fatih temsilcisi 10. dakikada Aykut Okutan’la 1-0 öne geçti. 18. dakikada bu kez Kaan İlaslan sahneye çıktı: 0-2. Esenyurtspor bu gole 28’de Görkem Kılıç’la yanıt verince ilk yarının skoru ortaya çıktı. İkinci yarıya da etkili başlayan Çapa 52. dakikada Buğra Kerim Büyük’ün golüyle skoru 3-1 yaptı. Bu golden sonra sahada Esenyurtspor rüzgarı esmeye başladı. Sarı lacivertli ev sahibi ekip 55’te Ali Berk Kurtbil’le farkı bire indirdi: 2-3. 68’de bir kez daha Ali Berk Kurtbil sahneye çıktı: 3-3. 70. dakikada rakip fileleri havalandıran Okan Yavuz Uzunboylu ev sahibi ekibi 4-3 öne geçiren isim oldu. Bu gole Çapa 75’te Aykut Okutan’la yanıt verince skora yeniden denge geldi: 4-4. Esenyurtspor 80’de Görkem Kılıç’ın gördüğü kırmızı kartla sahada 10 kişi kaldı. 90’da da Çapa’da Arda Akgöz kırmızı kartla cezalı duruma düştü. Maçın son dakikalarında oyunu rakip sahaya yıkan Çapa’nın 3 topu direkte patladı. Kalan sürede başka gol olmayınca 26 yıl sonra gelen rövanşta gülen taraf çıkmadı.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
 

Bakmadan Geçme