• Haberler
  • Genel
  • Balcıoğlu, 1 yıl içinde Silivrispor tesislerine kavuşacak

Balcıoğlu, 1 yıl içinde Silivrispor tesislerine kavuşacak

Silivrispor'u ziyaret eden CHP Silivri Belediye Baykan adayı Bora Balcıoğlu yaptığı açıklamasında 'Evlatlarımızı burada büyütmeyi arzuluyoruz ve burada öleceğiz. Burada bir sorun varsa, bence en büyük projelerden birisi de sportif tesisleşme olacaktır' dedi.

Silivrispor’u ziyaret eden CHP Silivri Belediye Baykan adayı Bora Balcıoğlu yaptığı açıklamasında; “Evlatlarımızı burada büyütmeyi arzuluyoruz ve burada öleceğiz. Burada bir sorun varsa, bence en büyük projelerden birisi de sportif tesisleşme olacaktır” dedi.

CHP Silivri Belediye Başkan adayı Bora Balcıoğlu ilçe Başkanı İbrahim Kömür, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyesi aday adayları ile birlikte Silivrispor Kulübünü ziyaret ettiler. CHP Grubunu Silivrispor Kulüp Başkanı Nuri Çolakoğlu ile birlikte asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Kulüp Başkanı Nuri Çolakoğlu hoş geldin konuşmasının ardından Belediye Başkan adayı Bora Balcıoğlu’ndan seçildikleri takdirde Silivrispor’un kullanımında olacak şekilde bir tesis ile birlikte kulübün kalıcı gelire ihtiyaçların dile getirdi. Balcıoğlu ise yaptığı konuşmasında; “Ben tüm Silivrispor yönetim kurulu üyelerine Silivri’ye hizmet ettiğiniz için teşekkür ederim. Siz bunu daha iyi yaşıyorsunuz ve biliyoruz ki spor vakit ve nakit işidir. Bir şehir takımının sorumluluğunu üstlenmeniz tek başınıza bırakılıyor olmanız kabul edilebilir bir durum değil. Ben de Silivrispor’un 3. Lige çıktığı dönem yönetimdeydim. 19 yıl aradan sonra tekrar profesyonel lige çıktığında Sayın Saral ile birlikte aynı kadrodaydık. Şehirdeki coşkuyu yediden yetmişe herkes takım 3. lige çıktığında herkes ağlamaya başlamıştı. Şampiyonluk otobüsü yukarıdan aşağı geldiğinde o duygu yoğunluğunu bütün şehir hissetmişti. Bu tür duygu yoğunluklarında beraber ağlıyor beraber seviniyoruz. İşin mutfağına geçelim dediğinizde kimse yok, sonra Silivrispor hepimizin böyle olmamalı. Silivrispor hepimizin ama bakıyoruz ki Silivrispor sadece 10-15 kişinin üzerine kalmış durumda. Bu acı bir olay, bunu yürekten hissederek söylüyorum.

İMKANSIZLIKLAR İÇİNDE İMKAN YARATIYORSUNUZ
Burada iş yerel yönetimlere düşüyor. Bizim dönemimizde de kulüpler birliği başkanlığı yaptığım dönemde de 3-4 yıl beraber çalıştığım abilerim var. Spor yöneticiliğinin ne kadar zor bir süreç olduğunu özellikle yöneticilik yapmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilenlerdenim.  Nuri Başkanın da dediği gibi çoluk çocuğun rızkını, işinden gücünden eşinden her şeyden vakit ayırıyorsunuz. Kendi alın terinizle kazandıklarını bu ilçenin takımına bu içenin vatandaşlarına harcıyorsunuz. İlçeye hizmet ediyorsunuz sizler aslında. Sizlerde birer yerel yöneticilersiniz. Şartlar çor zor, imkânsızlıklar içinde imkân yaratmaya çalışıyorsunuz. Bu çok net görülüyor. 

BENDE SİZLERİN İÇİNDEN GELDİM
Fakat şu da bir gerçek, insanın neresi acıyorsa canı oradadır derler. Sizlerin içinden geldiğim için 35 tane spor kulübümüz var bölgemizde ki onlar da kabul etmiş durumda hepsinin ortak düşüncesi şemsiye Silivrispor diyor. Bu bilinçle hareket edecek olursak Silivrispor’un yaklaşık 300 bine yakın nüfusunun olduğu bir şehirde Silivrispor’un çok daha iyi yerlerde olması gerekiyor. 

TESİSLEŞME EN BÜYÜK EKSİK
Tesisleşme zaten en büyük sorun. Tesis olmadan hiçbir şekilde başarıya ulaşamazsınız. Tesis olmadan altyapılar olmuyor, başarı gelmiyor, oyuncu yetişemiyor. Kongrelerde konuşmaya da benzemiyor bu iş. Tesis olmadan altyapılara nasıl önem verilebilir ki. Tesisleşmek zorundayız. Altyapının güçlenmesi için gerekli şartları hazırlarsak o zaman oyuncu yetişebilir. 32 bin öğrencinin olduğu bir ilçede sen tesisleşmeni doğru bir şekilde planlarsan sana bir ordu gibi altyapı oyuncuları olurlar. Tesisleşmelerden sonra altyapı kurmayanlara o zaman laf edebiliriz.  

TESİS İÇİN SİZE SÖZ VERİYORUM
Bizim en büyük sorunumuz Nuri Başkanımızın da dediği gibi tesisleşmedir. Tesisleşme noktasında belediyemize ait olan yerler var ve bu yerler de hepimizin ortak malı sonuçta. Buraya kurulacak olan bir tesiste hepimizin malı olacak ve hepimiz buradan yararlanabileceğiz. Bu noktada ben şimdiden söylüyorum ilk bir yıl içerisinde Allah nasip ederse Silivrispor’umuzun tesisleşme noktasında adımını atacağız. Bunun sözünü şimdiden veriyorum. Sistem o kadar basit ki, insanların niyeti iyi olduktan sonra inanın bu işler çok kolay olur. Yeter ki niyetler iyi olsun her şey olur. Belki bu tesisin yapımı için belediyenin kasasına bile gerek kalmaz. Siz niyetinizi samimi dille beyan ederseniz insanlarla birlikte imece usulü ile bu tesisleri yapabiliriz. 

GELECEĞİMİZ SİLİVRİ OLACAK
Ben burada doğdum burada büyüdüm, geleceğimizi de burada umut ediyoruz. Evlatlarımızı burada büyütmeyi arzuluyoruz ve burada öleceğiz. Burada bir sorun varsa da bence en büyük projelerden birisi de bu tesisleşmedir. Belediyenin zaten yapması gereken işleri var ve hepimiz biliyoruz. Bunları zaten yapacağız, parklar yapacağız, yollar yapacağız, kaldırımları yapacağız, çöpleri alacağız bunları yapmıyorsak o zaman kapatalım dükkânı gidelim. Bunlar yapılması gereken işler tıpkı tesisler gibi. Ortak paydamız Silivri olmalı. Silivri’ye ne katabiliriz bunlar olmalı. 

ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOK
Büyüyen Silivri’mizde çözülemeyecek sorun yok. Silivrispor’un güzel tesisleriyle anılmasını isteriz. Yapamayacağımız sözü vermiyoruz ve ilk bir yıl içinde Silivrispor’un tesisleri yönetime teslim edilecek. Belediyenin gücünü biliyorum ve kendi içimdeki inancı biliyorum, sizlere olan güvenimi biliyorum, böyle bir hareket başlattığımda da kimsenin hayır demeyeceğini biliyorum. Günü kurtarmak için söz vermem, yapamazsak ikinci yılda tekrar beraberiz. Çarşıda yüz yüze bakacağız ve yapacağız bu kadar basit. Sizi çok iyi anlıyoruz size inanıyoruz, başaracağımıza da inanıyorum. Şampiyonluk ligi zirvede bitirmek değildir her zaman. Siz zaten burç yükünü hafifleterek borçsuz bir kulüp yöneterek şampiyon olmuşsunuz zaten. Kendinizden ve gönlünüzden vererek şampiyonluğu hak etmişsiniz” dedi.
ENGİN AKIN

Bakmadan Geçme