• Haberler
  • Genel
  • Antalya, Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak

Antalya, Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak

Antalya, dünyanın en prestijli yürüyüş organizasyonlarından biri olan Bireysel ve Takımlar Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. 21 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan bu etkinlik için 52 ülkeden 431 sporcu Türkiye'ye gelecek.

Şampiyonada, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için kota alacak sporcu ve takımlar belirlenecek. Bireysel yarışmalarda 52 ülke mücadele ederken, Dünya Atletizm Birliği (WA) tarafından ilk defa düzenlenecek olan MIX bayrak yarışlarına 37 ülke katılacak.

Organizasyonda, 20 km yarışlarında 198 kadın ve toplamda 90 sporcu, U20 kategorisinde ise 106 sporcu mücadele edecek. MIX bayrak yarışında ise 127 sporcu madalya için yarışacak. Şampiyonanın son start listeleri ise 20 Nisan Cumartesi günü açıklanacak.

Dünyanın en iyi yürüyüşçüleri Antalya'ya geliyor. Olimpiyat şampiyonları İtalya'dan Antonella Palmisano ve Massimo Stano ile Polonya'dan Dawid Tomala, organizasyonda iddialı isimler arasında yer alıyor. Budapeşte'de düzenlenen son Dünya Şampiyonası'nda duble şampiyonluk elde eden İspanyol Alvaro Martin ile Maria Perez de Antalya'da kürsüye en yakın isimler arasında gösteriliyor.

Tokyo Olimpiyatları'nın madalyalı yürüyüşçüleri de organizasyonda yer alacak. Kolombiyalı Lorena Arenas, Kanadalı Evan Dunfee, Almanya'dan Jonathan Hilbert, Japonya'dan Koki Ikeda ve Çin'den Liu Hong gibi isimler, mücadele için hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyonda Türk sporcular da önemli bir rol oynayacak. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya kazanan Meryem Bekmez ile U20 dünya şampiyonu Mazlum Demir ve Dünya 4.'sü Salih Kokmaz, milli takımı temsil edecek.

Bakmadan Geçme