İskender Kordu

TEPECİKSPOR'UN 4 HAFTAYA İHTİYACI VAR

İskender Kordu

Misli.com 3.Lig 2.Grupta mücadele eden B.Çekmece Tepecikspor sezonun ilk haftasında Yozgat 1959 FK'ya karşı görücüye çıktı.
 
Yeşil Beyazlılar her iki yarıda da farklı bir görüntü ortaya koydu. İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan B.Çekmece Tepecikspor ikinci yarıda özellikle orta sahada oyundan erken düştü. Merkez orta sahada 8 numara gibi görev yapan Sefer Kanıtemiz ve Kayhan Arduç savunma görevlerini aksatınca Yunus Yaşar'a 90 dakika büyük yük düştü.
 
Özellikle ikinci yarıda Yunus Yaşar orta sahada açıkları kapatmaktan orta sahayı geçemedi. Temsilcimiz 12. dakikada golü Kadir Yılmaz Çelik'le erken bulmasına rağmen bu fırsatı iyi değerlendiremedi. İkinci yarıda yorgunluğun da etkisiyle topu rakibe bırakan, topun arkasına geçmekte de zorlanan B.Çekmece Tepecikspor'la savunma ile hücum hattı arasında yani birinci bölge ile üçüncü bölge arasındaki bağlantılar da zayıflamaya başladı.
 
İlk yarıdaki arzu ve temposundan ikinci yarıda uzaklaşan temsilcimiz özellikle 60. dakikadan itibaren takım savunmasında zorlandı. Yunus Yaşar orta sahadaki bütün açıkları tek başına kapatarak tam bir 6 numara gibi oynadı. Sefer Kanıtemiz ve Selim Dedekoç topla birlikte çok iyi olmalarına rağmen savunma anlamında 8 numaralı pozisyonun sertliğini ortaya koyamadı. İki oyuncu ilk yarıda yüksek tempo ile oynamalarına rağmen ikinci yarıda oyundan düşünce orta saha da konuk ekibin eline geçti.
 
İleri uçta da son anda genç takımdan kadroya yazılan Ahmet Ozan da oyunda kaldığı süre içinde Yozgat savunmasını yıpratmasına rağmen 60'dan sonra oyundan düştü.
 
Yine de oyundan çıkana kadar görevini iyi yapan oyuncuların başında geldi. Teknik direktör Enver Şen'in İlhan Aslanoğlu'nu oyuna kalmakta biraz gecikti diyebilirim. Çünkü genç Ahmet Ozan özellikle takım 1-0 öndeyken tecrübe gerektiren noktalarda ileri uçta top tutmakta, takımı üçüncü bölgede tutmakta zorlandı. Ancak bu da onun tecrübesizliğinden kaynaklandı. Şen'in bu oyuncuyu skor avantajı varken oyunda tutarak, yenilen golün ardından78. dakikada tecrübeli santrafor İlhan Aslanoğlu'nun oyuna alınmasını geç bir hamle olarak değerlendiriyorum.
 
Şen'in Sefer Kanıtemiz ile Kayhan Arduç'a özellikle fizik olarak oyundan düştükleri ikinci yarıda neden 90 dakika sabrettiğini ise merak ediyorum. B.Çekmece Tepecikspor'da bu maçta en çok beğendiğim isimler savunmada Özkan Zileli, Enes Yılmaz ve Selim Dedekoç, orta sahada Yunus Yaşar ile ileri uçta da gol atmamalarına rağmen çalışkanlıklarıyla Ahmet Ozan ve ikinci yarıda giren Rıza Altıntaş olduğunu söyleyebilirim.
 
Orta sahada forma giyen Kayhan Arduç ve Sefer Kanıtemiz topla çok iyi olmalarına rağmen topsuz oyunda aynı üretkenlikte değil. İki oyuncu bu anlamda üzerine koyarsa orta sahadaki savunma zafiyeti de zamanla ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum. B.Çekmece Tepecikspor'da henüz taşların yerine oturması için en az 4 haftaya ihtiyaç duyduğunu söyleyebilirim. Dolayısıyla Enver Şen hakkındaki eleştirilerimizi de 5. haftadan sonra yapabiliriz düşüncesindeyim. Enver Şen'in de önümüzdeki 4 haftada ilk on bir konusunda arayışlarının süreceğini, orta sahanın tempo kazanması halinde 5.haftadan itibaren farklı bir B.Çekmece Tepecikspor izleyebileceğimizi tahmin ediyorum.
 

Yazarın Diğer Yazıları