İskender Kordu

SERTAN GÜRİZ GEÇ KALDI

İskender Kordu

B.Çekmece Tepecikspor’dan sonra bir diğer temsilcimiz Silivrispor’u Bursa Yıldırım önünde izleme fırsatım oldu.
 
Silivri Stadı’nda 90 dakika kale arkasında maçı büyük bir dikkatle izledik. Maçın ilk yarım saatlik bölümünde iki takım da defansif tedbirleri fazlasıyla alınca ortaya denk kuvvetlerin mücadelesi çıktı. Ancak Silivrispor'da ilk yarım saatlik bölümün ardından özellikle orta sahadaki top kayıpları artmaya başladı.
 
Bu top kayıpları da merkez orta sahada yer alan Ardahan'dan geldi. Ardahan'ın top kayıpları nedeniyle Ömer Faruk Acı da fazla ileri çıkamadı. Bu da Silivrispor'da birinci bölge ile üçüncü bölge arasındaki mesafenin 70 metreye çıkmasına neden oldu. İlk yarım saatlik bölümde ben teknik direktör Sertan Güriz'den bir oyuncu değişikliği bekledim orta sahada.
 
Sahada Ömer Faruk Acı'yı bir 10 numara gibi kullanmak istemesine rağmen Ardahan'ın top kayıpları ve kaptırdığı topları kazanmak için de defansif bir çaba göstermemesi nedeniyle defansa da büyük yük binmeye başladı.
 
Bu bölümde Ardahan'ın yerine defansif yönü daha iyi bir oyuncu alarak Ömer Faruk Acı'dan da daha iyi bir verim alabilirdi Güriz. Ancak bariz bir şekilde aksayan Ardahan'ı oyunda tutmaya devam edince Bursa Yıldırım merkezden daha fazla yüklenmeye devam etti. İlk yarının uzatma bölümünde Hüseyin Çelik attığı golle konuk takım adına devrenin sonucunu belirledi: 0-1.
 
Biz Sertan Güriz'den ikinci yarı başlarken yine bunu görmesini bekledik ama Güriz yine aynı kadroyla çıktı. Orta sahadaki top kayıplarına devam eden Mavi Kırmızılılar bu kez 51. dakikada yine Hüseyin Çelik'in ayağından bir gol daha kalesinde görünce skor konuk ekip adına 2-0 oldu.
 
Golden sonra çıkan ilk isimler önce Oğulcan ardından Ardahan oldu ama iş işten geçmiş oldu Silivrispor için. Bunları yazarken Silivrispor'un takım halinde kötü olduğunu söylemek haksızlık olur. Silivrispor'da birinci bölge mükemmel. Savunma hattı 90 dakika neredeyse kusursuza yakın oynadı.
 
Orta sahada kaptırılan her top Silivri kalesinde tehlike olurken bu tehlikelerin büyük bölümünü de kaleci Mert, Ömer ve Oğulcan önledi. Sağ bek olarak görev yapan kaptan Oğuz da mükemmel bir bir mücadele örneği gösterdi. Orta saha için söylediklerimi defans için söyleyemem. Orta sahada yapılmayan değişiklikler nedeniyle defans da düştü.
 
Silivrispor genel anlamda birinci bölgede çok iyi, hücumda da vasat olmasına rağmen orta sahada vasatın altında bir oyuncu profili ile oynuyor bence. Ömer Faruk Acı'dan da bu şekilde verim almanız mümkün değil. Orta sahada görev verdiğiniz isimlerin mutlaka iki yönlü olması lazım.
 
Sadece hücumu düşünen orta sahalarla Ömer Faruk Acı'yı da bitirirsiniz Bursa Yıldırım maçında olduğu gibi. Son yarım saati anlatmayacağım.
 
Çünkü formalite gibi bir yarım saat oynandı. 60 dakikalık sürede bana göre Bursa Yıldırım maçı aldı. Özellikle Muhammet Öz'ü çok beğendiğimi ifade etmeliyim. Bir orta saha olmasına rağmen hem hücumda hem de savunmada mükemmele yakın oynadı.
 
Bütün arkadaşlarının açığını tek başına kapattı. Maçın gizli kahramanı oldu. Silivrispor'da eksik olan her şeyi Muhammet Öz tek başına yaptı. Bursa Yıldırım'ın galibiyeti hak ettiğini söyleyelim. Silivrispor kadro kalitesini bu maça yansıtamadı.
 
Belki daha iyi şeyler olabilir ama bu orta saha ile değil. Güriz'in yapacağı tek iş orta sahaya acilen neşter vurmak. Yoksa bu düzenle kendini de tehlikeye atar.
 
Bu saatten sonra acımasız olmalı Güriz.
 

Yazarın Diğer Yazıları