İskender Kordu

SERGEN BEŞİKTAŞ'I ÇÖKERTTİ

İskender Kordu

Aslında istifa ettikten sonra yönetimin yapacağı en akıllı iş bu istifayı kabul etmek olacaktı. Ancak yönetimin göremediği şey Sergen Yalçın yaptığı yanlışlarla şampiyon takımın altına dinamit koyarken bunu seyretmek oldu. Sezon başı bitmek bilmeyen tatiller, yönetimi ayağına getirmeler, transferin üstün körü yapılması, kadro mühendisliğinin çok zayıf olması, üstüne de Sergen Yalçın’ın yaptığı inanılmaz yanlış kadrolar ve inanılmaz oyuncu değişiklikleri istifaya kadar uzanan süreci getirdi. Ancak yönetim burada çok yanlış bir kararla istifayı kabul etmeyerek sorumluluğu üzerine aldı. Bu saatten sonra Sergen Yalçın’ın yapacağı her yanlış yönetime yazar.
DORUKHAN TUTULACAKTI
Sergen Yalçın’ın en büyük hatası sözleşmesinin son senesinde olan Dorukhan’ın sözleşmesinin bitmesine göz yumması, yönetimi de bu konuda harekete geçirmemesi oldu. Bu tam bir vizyonsuzluk. Elindeki en önemli joker Sergen’in göz yummasıyla yuvadan uçtu. Gittiği Trabzonspor’da da kısa sürede ilk onbir oyuncusu olarak takımın vazgeçilmez oyuncusu oldu. Trabzonspor’un şu anda geldiği yer ortada.
KARTAL KAYRA TUTULMALIYDI
Sen Dorukhan’ın gitmesine göz yumuyorsun, bir sezon önce Ümraniyespor’da kiralık olarak iyi bir sezon geçiren Kartal Kayra’yı tekrar kiralatmasına seyircisi kalıyorsun. Kiralama kararını yine sen veriyorsun. Niçin? Biraz daha pişsin diye. İyi de senin orada Dorukhan’ı zaten Trabzonspor’a kaptırmışsın Kartal Kayra’ya oynamak için gün doğmuşken ikinci ortasahanı neden gözden çıkarıyorsun. Ümraniyespor’un da Kartal Kayra ile nerede olduğu ortada.
FATİH AKSOY SERGEN YÜZÜNDEN YUVADAN UÇTU
Beşiktaş altyapısından yetişen ve Sivas’ta kiralık oynadığı sezon harikalar yaratan Fatih Aksoy geçtiğimiz sezon başında Beşiktaş’a dönmesine rağmen Sergen Yalçın’ın kararıyla Velitton transferi için üstüne Alanyaspor’a bedelsiz verildi. Fatih Aksoy bu sezon Alanyaspor’un değişmez ortasahası. Bülent Korkmaz’la birlikte Alanya ortasahasının değişmez ismi. Beşiktaş’ın en az 10 yıl faydalanacağı Fatih Aksoy da yine Sergen Yalçın’ın skandal kararıyla Alanyaspor’un yolunu tuttu. Bu da Sergen Yalçın’ın hanesine yazar.
PJAİNC GELDİ ATİBA BİTTİ
Beşiktaş’ın ve Türk futbolunun efsanesi Atiba da bu sezon Pjanic transferi ile birlikte yedek kulübesinden çıkamamaya başladı. Bu da ortasahanın dinanizmini aşağı çekti. Pjanic transferini sezon başında eleştirdiğimde benimle dalga geçenler bugün Beşiktaş ortasahasının halini görerek zamanın kimi haklı çıkardığını göreceklerdir. Josef’in yanına Pjanic’i, önüne de Alex’i çektiğinde zaten mantık olarak Atiba’ya ortasahada yer kalmayacaktı. Nitekim Pjanic gelirse Atiba biter diye yazmıştım yorumlarımda. Bu sezon Atiba’yı gören var mı? Bu da Sergen’in vizyonsuzluğu. Pjanic 10 numara olarak iyi bir oyuncu olabilir ama onu 8 gibi kulanıp, önüne defansif olarak yetersiz bir oyuncu koyarsanız ortasahayı bitirirsiniz. Pjanic’i izlemek zevk olabilir ama ortasaha mühendisliğinde Pjanic gibi bir oyuncu oynatıyorsanız aynına en az bir 6, bir de 8 koymak zorundasınız. Siz Pjanic’in yanına bir 6 bir de 10 numara koyarsanız iki 10 numara ile oynamış, dolayısıyla takım savunmasını aşağıya çekmiş, Türkiye Ligi gibi bir ligin dinamiklerinde de vasat bir takıma dönüşürsünüz. Pjanic transferi yanlış derken Beşiktaş’ın bugün geleceği noktaları ön görerek yazmıştım o günkü yazıyı. Üstelik Beşiktaş’ın Pjanic geldiğinde Şampiyonlar Liginde de başarısız olacağını yazmıştım o günlerde. Şampiyonlar Ligindeki sonuçlarda ortada.

Yazarın Diğer Yazıları