İskender Kordu

FENERBAHÇE'YE SAĞLAM BİR ÖNLİBERO LAZIM

İskender Kordu

Türkiye'de herkes Fenerbahçe'nin kurduğu kadronun muhteşem bir takım olduğunu düşünüyor ama bence bir eksiklik var.
 
O da Sosa ve Mert Hakan'ı ve önlerindeki üçlü hücum hattını taşıyacak bir orta saha.
 
Burası için en güçlü aday Brezilyalı Gustavo ama o da alternatifsiz.
Kaldı ki Gustavo olsa bile bu kadar ofansif bir kadronun açıklarını kapamak için o da yetmez. Fenerbahçe harıl harıl santrafor ve stoper ararken bence en büyük açığı orta sahada verecek.
 
Bir takımın çok iyi bir hücum hattının olması çok gol atacağı anlamına gelmez. Bir takımın öncelikle bırakın gol atmasını atak yapması ve pozisyona girmesi için orta saha tandeminin çok iyi olması lazım.
 
Böyle bir hücum hattı için de Fenerbahçe'nin bu bölgeye Beşiktaş'ın da gündeminde olan Josef Sosa gibi bir oyuncu bulması lazım. Erol Bulut'un düşünemediği konu da bu.
 
Bulut'a Alanyaspor'da istikrarı getiren ve ileri uçta Papis Cisse'yi oynatan düzen ortasahadaki seçeneklerin fazla olması. Ancak Emre Belözoğlu'nun futbolu bırakması, Zach'ın Genova'ya gönderilmesi, Tolgay ve Mehmet Ekici'nin ayrılmasıyla bu mevkideki alternatifler azaldı. Sosa kesinlikle Emre Belözoğlu'nun yerini tutamaz. Sadece forma numaraları aynı.
 
Trabzonspor'da bakın ne zaman Abdülkadir Ömür ve Guilherme takıma geldi Sosa'nın pili bitti. Sosa'yı oynatmak istiyorsanız arkasındaki ikili orta saha çok iyi olmalı.
 
Takımı hücum ağırlıklı kurarsanız Sosa'dan da verim alamazsınız. Fenerbahçe'den iki sezon önce ayrılan Josef De Souza ayrıldıktan sonra Fenerbahçe neden iki seneden beri dikiş tutmadı dersiniz?
 

Yazarın Diğer Yazıları