İskender Kordu

DERBİDE KARAVELİ FARKI

İskender Kordu

Zorlu derbide gülen çıkmadı. Fakat bu maç için Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli için Kayseri maçından sonra bir kez daha sınavı geçti diyebiliriz. Gerek çıkardığı doğru kadro, gerekse de akıllı oyuncu değişiklikleriyle maçı çeviren isim oldu. Kayseri maçında nasıl takım 2-1 yenik duruma düştükten sonra yaptığı değişikliklerle maçı 4-2’ye çevirdiyse ikinci yarının başında yaptığı Can Bozdoğan- Oğuzhan Özyakup değişikliği maçın 2-2’ye gelmesini sağladı.
Fenerbahçe’nin de özellikle 2-1 geçtiği ilk yarıda Beşiktaş’ı iyi durdurduğunu, üçüncü bölgede yapılan presin Beşiktaş’ın organize olmasını önlediğini, Beşiktaş’ın birinci bölge ile üçünü bölge arasındaki bağlantıyı bir türlü kuramadığını gördük. İlk yarı boyunca Fenerbahçe takım halinde kaymaları, tam saha presi çok iyi yaparak oyunu domine etti. Beşiktaş ikinci bölgede bir türlü oyuna giremedi. Ancak bunu gören Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli Can Bozdoğan- Oğuzhan Özkakup değişikliği ile ibreyi Beşiktaş’a çeviren kişi oldu. Beşiktaş ikinci yarı Oğuzhan’ın katılımı ile geçişleri daha doğru yaparak oyunu üçüncü bölgeye yıktı. İkinci yarıda bütün pas bağlantılarını doğru yapan Oğuzhan Özyakup takımı maestro gibi yönetti. Fenerbahçe’nin ipini çeken de Pereira oldu. Pereira ilk yarıda ne kadar doğru oynattıysa ikinci yarıda yaptığı değişiklikleriyle de Beşiktaş’ın iştahını iyice açtı. Josef’in attığı ikinci gol Pereira’nın dengesini bozdu. Sahada Fenerbahçe’nin en iyi ve en çalışkan isimleri Zach, Rossi ve Berisha’nın oyundan çıkması, yerlerine de takım savunması neredeyse hiç olmayan İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan’ın girmesiyle Beşiktaş güçlü pas bağlantıları ile son 15 dakikada Fenerbahçe’yi hiç oyuna sokmayarak oyuna hükmetti.
Sergen Yalçın için daha önce yaptığımız eleştirilerin ne kadar doğru olduğu bu maçla bir kez daha ortaya çıktı. Önder Karaveli yaptığı değişikliklerle giden maçı çeviren isim oldu. Tıpkı Kayseri maçında olduğu gibi yaptığı değişikler tabelaya yansıdı. Gol atmasa da Güven Yalçın da oyuna girdikten sonra mükemmele yakın görevini yaptı. Karaveli’nin iki değişikliği de Sergen Yalçın’ın bu sene değişikliklerle kaybettiği maçlara adeta nazire oldu. Pereira ise oyunu 2-2’ye kadar doğru götürmesine rağmen oyuncu değişiklikleriyle yaptığı bütün doğruları sildi bana göre. Pereira’nın değişikliklerinden sonra Fenerbahçe ortasahası tamamen düşerken Karaveli’nin değişikliklerinin ardından Beşiktaş adeta şahlandı. Geçen hafta da yazdım. Yine tekrarlıyorum. Beşiktaş hocasını bulmuştur. Şu anda Önder Karaveli’den iyisini bulamazsınız. Gördüğüm kadarıyla da çok zeki ve soğukkanlı bir teknik direktör. Uzun yıllar da Beşiktaş’a birinci adam olarak hizmet edecektir. Şu anda ne Şenol Güneş ne Rıza Çalımbay ne de başka bir isim Önder Karaveli’den iyisini yapamaz. Sergen’den sonra Beşiktaş elindeki bu fırsatı kaçırmamalı. Eğer yöneticiler biraz futboldan anlıyorsa Karaveli’yi kaçırmaz. Sergen’in takıma yaşattığı travmayı iki haftada atlattıran Karaveli bu şansı sonuna kadar hak ediyor bana göre.

Yazarın Diğer Yazıları