İskender Kordu

ÇATALCA ÜRETKEN OLMALI

İskender Kordu

TFF 3.Lig ekiplerinden Çatalcaspor'un, Altındağ Belediye ile golsüz berabere kalırken yaşadığı en büyük sorun üçüncü bölgedeki yetersizlik oldu.

Oyuncular her ne kadar iyi niyetli olsalar da teknik direktör Cahit Erçevik'in 1 puan almak için 90 dakika sahasına kapanan takımlara karşı B planı olmalı diye düşünüyorum.

Bu tip maçları bugün olduğu gibi bazen pozisyona bile giremeden tamamlayabiliyorsunuz. Altındağ Belediye birinci bölgede çakılı oynayarak temsilimize karşı orta sahayı da kalabalık tuttu. Neredeyse gol girişimi yapmadan, 90 dakika 0-0'ın üzerine yatarak oynadı.

Çatalcaspor ise geride kendisine geniş alan bırakmayan, her pozisyonda topun arkasına geçen rakibi önünde bir türlü kaleye yüzünü dönemedi. İki takım için de çerçeveyi bulan bir top göremedik maçta. Bunun nedeni biraz da Altındağ Belediye'nin oynadığı futbol oldu.

Teknik direktör Cahit Erçevik'in bu tip kapanan takımlara karşı forveti biraz daha hareketlendirmesi lazım. Hücum hattındaki en büyük çeşitlilik de bu bölgede oynayan oyuncuların yapacakları topsuz koşulardır. Bu seviye maçlarda gol bulmak ve kapanan savunmayı açmak için forvetleriniz mutlaka yapacakları koşularla hem defansın dikkatini dağıtacaklardır hem de merkezden ya da kanatlardan gelen oyunculara alanlar açacaklardır.

Bir forvet oyuncusunun işi sadece gol atmak, topu çerçeveye sokmak değildir. Gerektiğinde gol yerine ceza alanına yapacağı çapraz koşularla hem stoperlerin dengesini bozacaklar hem de ikinci bölgeyi merkeze yaklaştırarak gol alternatifleri yaratacaklardır. Futbolda gol atmak bugün sadece forvetlerin işi olmaktan çıkmıştır.

Orta saha oyuncuları da bu konuda birer alternatif konumundadırlar. Bir orta saha kendisini sadece orta saha olarak konumlandırmamalı, üçüncü bölgeye girdiğinde forvet gibi düşünebilmelidir. Bunun çalışmasını da maç sırasında değil hafta içinde yapacağınız antrenmanlarda yaparak bu geçişleri sağlayabilirsiniz.

Dolayısıyla Çatalcaspor bu sezon bu tip maçları çok oynayacaktır. Dolayısıyla puan kayıplarının iç sahada olması tesadüf değildir. Çatalca deplasmanına gelen takımların tek amacı 1 puanı alıp evlerine dönmek olduğu için oyunu kendi sahalarında kabul etmeleri ve kapanmalarını da normal karşılamak gerekir.

Deplasmanda rahat kazanan Çatalcaspor'un iç sahada yaşadığı en büyük sorunun da bundan kaynaklandığını düşünüyorum.
 

Yazarın Diğer Yazıları