İskender Kordu

Bu Silivrispor yukarı tırmanır

İskender Kordu

TFF 3. Lig 4. Gruptaki temsilcimiz Silivrispor, bugün Karaköprü Belediye önünde 2-1 kazanırken 3 puandan fazlasını kazandı.

Son 3 maçından 7 puan çıkaran temsilcimiz Karaköprü Belediye gibi Play Off mücadelesi veren rakibi önünde doğru oyununun 90 dakikaya yayarak adeta gövde gösterisi yaptı.

Rakiplerinin de kazanmasıyla düşme hattından çıkamayan Silivrispor bu oyunla bana göre ilerleyen haftalarda ivme kazanmaya devam eder. Sezonun ilk yarısında neredeyse Ömer Faruk Acı ile birlikte takımın en zayıf halkası olan Ardahan Gündoğdu Muğla maçından sonra Karaköprü Belediye maçında da sadece top ayağına geldiğinde değil top rakibe geçtiğinde de iki kişilik mücadele ederek 3 puanın mimarlarından biri oldu.

Bizim de sezon başından beri eleştirdiğimiz Ardahan son 2 galibiyette özellikle topsuz oyundaki katkısıyla büyük rol oynadı.

Demek ki eleştirilerimiz boşuna değilmiş. Ardahan tecrübesine ve yeteneklerine topsuz oyunu da katarak tam bir takım oyuncusu haline geldi. Bu Ardahan’ın başımızın üstünde yeri var.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Silivrispor’un tek zaafı olan orta sahadaki defansif zaaflar Ardahan’ın da kendine gelmesiyle büyük ölçüde giderildi.

Şimdi herkesin zevkle izlediği bir takım ortaya çıktı.
Kuşkusuz bunda Sertan Güriz’in de büyük payı var. Bir takım sahada kendiliğinden koşmaz, mücadele etmez, 90 dakika taktik disiplinden kopmaz. Galibiyette aslan payı Sertan Güriz’in.

Gelelim bundan sonraki haftalara.
Silivrispor’un düşme hattı içinde olması kimseyi yanıltmasın.
Play Off’la puan farkı sadece 12. Kapanmayacak bir puan farkı değil.

Karaköprü Belediye gibi bir takıma 10 dakikalık bir bölüm dışında top göstermeyen, futbol öğreten Silivrispor’un bu oyunuyla daha da yukarıları hak ettiğini düşünüyorum.

Çünkü hem Muğla hem de bu maçın karşılığı kesinlikle düşme hattı değil. 4-5 hafta sonra daha farklı hesaplar yapan bir Silivrispor izlerseniz de şaşırmayın derim.
 

Yazarın Diğer Yazıları