İskender Kordu

BEŞİKTAŞ TAM HAZIR DEĞİL

İskender Kordu

Süper Ligin başlamasına bir hafta kala son hazırlık maçında hem Beşiktaş'ın hem de Adana Demirspor'un son durumunu görme şansımız oldu. Oyun olarak Adana Demirspor koyduğu hedefe göre lige daha hazır. Beşiktaş'ın bu oyunu geliştirmesi, üstüne koyması lazım. Adana Demirspor önündeki futbolla maç kazanırsınız ama şampiyon olamazsınız.
Beşiktaş sahada oyundan daha çok bireysel performanslarla ayakta kalmaya çalıştı.

Sahada tam anlamıyla bir takım bütünlüğü göremedik. Adana Demirspor ise yeni sezona biraz daha hazır gözüktü. Tabi bu hazır olma durumu şampiyonluk yarışı için değil baş altı pozisyonu için. 90 dakikanın genelinde iki takım da kopuk kopuk oynadı. Hem Beşiktaş hem de Adana Demirspor iyi oynadığı bölümleri geliştirmeli, üstüne koymalı ve devamlılık sağlamalı.

Ancak Sergen'in kafasındaki oyun planını da iyi anlayabiliyorum. Bazı mevkilerde arayış içinde olduğu için bazı mevkilerde oynayabilecek oyuncuları alternatifli olarak oynatarak skordan daha çok oyuncuların son durumunu görmek istedi sezonun ilk haftası öncesinde.

Oyundan çok oyuncu performanslarına baktı. Ligin başlamasına az bir süre kala Sergen'in bu düşüncesini de saygıyla karşılamak, oyuncu seçimleri için de onun adına son fırsat olduğu için konuya bir de bu taraftan baktığınızda oyunun iyi olup olmadığına bakmayabilirsiniz. Ancak bana göre oyun çok daha önemli. Beşiktaş'ın dünkü hazırlık maçında çok güçlü bir oyun ortaya koyduğunu söyleyemeyiz. Mazeretler var ama lig başladığı zaman iyi, doğru ve güçlü oyunu oynamıyorsanız hangi oyuncuyla çıkarsanız çıkın sıkıntı yaşarsınız.

90 dakika içinde en çok beğendiğim oyuncular ise Adana Demirspor'da başta Gökhan İnler olmak üzere gol atamamasına rağmen Balotelli, Beşiktaş'ta ise Necip, Vida ve Josef diyebilirim.

Yazarın Diğer Yazıları