İskender Kordu

BEŞİKTAŞ 3 PUANDAN FAZLASINI KAZANDI

İskender Kordu

Süper Ligde hem hücumu hem savunmayı birlikte doğru yapan Beşiktaş bana göre bugün Erzurum önünde 3 puandan daha fazlasını kazandı.

Anlatmak istediğim Galatasaray’ın, Fenerbahçe’nin ve Alanya’nın kaybetmesi değil bana göre çok iyi bir dizilişle sahaya çıkarak ilk yarıda adeta Beşiktaş’ı kilitleyen, adım attırmayan Erzurum gibi bir takımı böyle bir skorla yenmek 3 puandan daha fazlasını kazandırdı Beşiktaş’a.

Erzurumspor lig sonuncusu diye bu akşamki galibiyeti kimse küçümsemesin. Ben Erzurumspor’u özellikle golü yiyene kadar çok beğendim.

Bu Erzurumspor özellikle orta sahada Obertan ve Donald’la birlikte oynadığı sürece bundan sonraki haftalarda kolay kolay maç kaybetmez. 4-0 yenildi diye Erzurumspor’a tukaka diyecek halimiz yok.

Beşiktaş’ın galibiyetinin önemi ise bence böylesine doğru oynayan bir takımı 4-0 yenerek 3 puan elde etmesi. Kim ne derse desin Erzurumspor önünde ligdeki hiçbir takım da bu kadar tempo koyamaz bir maça. Dolayısıyla bu takımı bu hale getiren Sergen Yalçın’ı da kutlamak lazım.

Beşiktaş’ta dikkat ederseniz Beşiktaş’ta hemen hemen her mevkide en az iki opsiyon yaratılmış durumda. Diğer takımlarda bir oyuncunun yokluğu sıkıntı yaratırken Beşiktaş’ta bugün son haftaların formda isimleri Montero’nun yerine Vida, Rosier’in yerine Necip, Larin’in yerine de Nkoudu’yu oynattığınızda yine aynı verimi alabiliyorsunuz.

Zaten şampiyonluk yolunda özellikle 3 günde bir maç oynayacağınız bu ligde her oyuncudan aynı verimi alabilmek çok önemli. Bunu pandemi sürecinde 7-8 tane ilk on birde oynayan oyuncunun yokluğunda hem Başakşehir hem de Fenerbahçe maçlarında gördük zaten.
 

Yazarın Diğer Yazıları