İskender Kordu

ARDAHAN VE ÖMER DE KESİLİRMİŞ!

İskender Kordu

Silivrispor'da bu sezon iç sahada izlediğim 3 maçta ve takip eden diğer deplasman maçlarında en çok eleştirdiğim konulardan biri de Sertan Güriz'in maçlara orta sahada Ardahan Gündoğdu ve Ömer Faruk Acı'dan oluşan yumuşak bir tandemle çıkması oldu.

Bu orta saha ile çıkılan hiçbir maçta Silivrispor kazanamadığı gibi rakiplerine mahkûm oynadı.

Kazanılan tek maç olan Sultanbeyli maçı da Ardahan Gündoğdu ve Ömer Faruk  Acı'nın 55'te oyundan alınıp yerlerine  giren oyuncuların defansif katkısıyla ve devamlılıklarıyla kazanılan 2-1'lik galibiyet oldu.

Dolayısıyla biz bu konuda her eleştirdiğimizde Sertan Güriz yine aynı oyuncularla maça çıkmayı tercih etti.

Bizim işimiz de gördüğümüz yanlışları ya da eksikleri yazarak teknik direktörlere farklı tercihler sunmaktır.

Nitekim Sertan Güriz dün oynanan 68 Aksaray Belediye maçında ilk kez Ardahan ve Ömer Faruk'u aynı anda yedek bırakarak daha sert bir orta saha ile çıktı.

Nitekim maçı izleyen gazeteci arkadaşlardan aldığım bilgiler de özellikle ikinci yarıda Silivrispor'un oyunu tamamen rakip sahada oynadığı, hakem hatalarının da 1-1'lik skorda etkili olduğu yönünde.

İkinci yarıdaki oyunu referans alırsak yaklaşık olarak 6 haftadan beri yazdığımız tezimiz de Sertan Güriz'in gizli lider 68 Aksaray Belediye maçındaki tercihleriyle doğru çıkmış oldu.

Demek ki orta sahayı sert ve agresif tuttuğunuzda rakip şampiyonluğa oynayan bir takım bile olsa dayanamıyor karşınızda.

Biz ilk haftadan beri hep bu noktayı eleştirdik.
Yoksa ne Ardahan Gündoğdu ne de Ömer Faruk Acı ile bir alıp veremediğimiz yok. Aksine Ömer Faruk Acı, Çatalcaspor'da oynadığı dönemde de en çok tuttuğum oyunculardan biri olduğunu yazılarımı takip edenler zaten bilirler.

Sertan Güriz'i de kutlamak istiyorum aldığı radikal karardan dolayı.
Bir teknik direktör yaptığı yanlışlarda ısrar eden değil hatasını gören, düzelten ve camiasının beklentilerine yanıt vermeye çalışan kişi olmalıdır.
Dolayısıyla her ne kadar dünkü maçı izlemesem de tercihlerin doğru olması halinde rakip kim olursa olsun Silivrispor'un gerçek potansiyelini herkese gösterdiği için de mutlu oldum bir futbolsever olarak.
İzlediğim maçlarda da hep vurguladığım gibi Silivrispor'un tek sıkıntısı ikinci bölgedeki yumuşaklığı. Bu sorunun giderilmesi halinde Silivrispor'un önünün açık olduğunu bütün yazılarımızda vurgulamıştık zaten.

Yolun açık olsun Silivrispor.
Bundan sonraki haftalarda gözümüz yine Silivrispor’un üzerinde olacak.
 

Yazarın Diğer Yazıları