İskender Kordu

ALKIŞLAR ÇATALCASPOR'A

İskender Kordu

TFF 2.Lige Yükselme Play Off çeyrek final maçında Çatalcaspor, Erok deplasmanında tur için gerekli mücadeleyi ortaya koymasına rağmen turu geçemedi.

İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan Erok bu skorun avantajını ikinci maçta çok iyi kullandı. Çatalcaspor için tur umutları aslında Erok'un 2-1 öne geçtiği 87.  dakikaya kadar devam etti.

Skor 1-1'ken Çatalcaspor'un yemeden atacağı bir gol tur anlamına geliyordu ama Erokspor mükemmel bir alan savunmasıyla, bloklar arasındaki mesafeleri koruyarak, alanları daraltarak rakibini tehlike hunisinin dışında tuttu.

Çatalcaspor'un en büyük sıkıntısı rakibinin uyguladığı bu alan savunmasına karşılık hem orta sahada hem üçüncü bölgede oyun üretecek alan ve zaman bulamaması oldu. Çatalcaspor'un öne geçmek için baskı kurmak istediği dakikalarda bile net fırsatlar Erokspor'dan geldi. Erok savunmayı ve hücumu dengeli yaparken oyunda her türlü riski alan, oyunu ön tarafta oynamak isteyen Çatalcaspor fizik gücü olarak iyi olmasına rağmen ikinci topları kazanamadı. Erokspor orta sahası ve savunması maç boyunca birlikte hareket ederek kolektif bir oyun ortaya koydu.

Buna rağmen Çatalcaspor'un bu sezonki Erok maçlarında en iyi performansını ortaya koyduğunu da söyleyelim. Bana göre de bu eşleşme aslında erken bir final oldu. Erokspor'u diğer eşleşmelerde Çatalcaspor kadar zorlayacak bir takım çıkacağını da düşünmüyorum. Çatalcaspor'un tek sıkıntısı ilk maçta olduğu gibi golü erken yemesi oldu.

İlk maçta olduğu gibi bu maçta da oyuna golden sonra ağırlığını koyan bir Çatalcaspor izledik. Aradaki fark da buradan kaynaklandı zaten.

Bu maçtan sonra Çatalcaspor'u eleştirecek çok fazla bir şey de bulamıyorum. Buraya kadar gelmeleri bile başarı olarak değerlendirilmeli. Silivrispor'un küme düşmesi, B.Çekmece Tepecik'in şanssız Covid vakalarının ardından Play Off yarışının dışında kalmasıyla bize bu heyecanı yaşatan Çatalcaspor'a da teşekkür ediyoruz.

Sezonun final maçında ortaya koydukları bu mücadele ile turu geçmeye de yaklaştıklarını, çok iyi bir takıma elendiklerini de belirtmeliyiz. Çatalcaspor bu oyununu geliştirdiği, hedefini değiştirmediği sürece 2.Lig mutlaka gelecektir. Çatalcaspor'un Erokspor önünde koyduğu mücadele bizlere bunu fazlasıyla göstermiştir. Burada bir kaç söz de Erokspor için etmek gerekecek. Erokspor her iki maçta da taktik disipline bağlı olarak oynadı. Oyunu başlama düdüğünden son düdüğe kadar aynı disiplin içinde oynadı.

Çatalcaspor gibi yenilmesi zor bir takıma karşı sezon boyunca oynadıkları 4 maçı da kazanmaları da tesadüf değil. Ancak Çatalcaspor için bu maçta beraberlik yeterli olsaydı bunu da rahatlıkla elde edebileceğini düşünüyorum. Çünkü Çatalcaspor'a ilk maçta yenildiği ve beraberlik yetmediği için mecburen risk almak zorunda kaldı. Bu da Erokspor için rakibin birinci bölgesinde geniş boşluklar yarattı. Her şeye rağmen iki takımı da dün bizlere izlettikleri futbol şöleni için kutluyorum.
 

Yazarın Diğer Yazıları