İbrahim Keskin

Umut dağıtmak bize yakışmaz

İbrahim Keskin

Sevgili Sporseverler,
Umut biliyorsunuz Fakirin Ekmeğidir.
Umut verip onun umudunun karşılığını vermediğinizde bunun ne kadar günah olduğunu vebale girdiğinizi bizler gibi sizlerde biliyorsunuzdur.
 
Bunu siz değerli okurlarımızla paylaşmaktan kastım samimi olduğunuzdandır. Bilindiği üzere 19 Mart 2020 Perşembe günü TFF Resmi internet Sitesinden yaptığı duyuru ile tüm Profesyonel ve Amatör Ligleri ertelediğini bende buradan sizlerle paylaşmıştım.
 
Bugün gelinen nokta şu oldu. Süper Lig ve TFF 1. Lig oynanmaya başlandı.
Bunun akabinde de 18 Temmuz 2020 tarihinde de TFF 2 ile 3. Liglerin oynanacağı duyuruldu. Şimdi gözler Amatör Kurula çevrildi ve BAL ile SAL Klasman Ligleri için karar beklenmeye başlandı.
 
Biz değerli meslektaşım İskender Kordu ile birlikte bu işin sürekle takipçisi olduk ve neticesine de bugün gelmiş olduk. Hiçbir zaman umut dağıtıcısı olmadık. Tamamen doğruları ve aldığımız bilgileri siz okurlarımızla paylaşmaya gayret gösterdik. Doğrunun peşinde olduğumuzu ve haklılığımızı da bugünkü kararlarla göstermiş olduk. Özellikle ben kendi adıma şunu söylemeden geçemeyeceğim, daha ilk günden beri ligler oynanacak diye yazıyordum.
 
Nedeni de açık açık ortadaydı. Ligi nasıl tescilleyeceksiniz, kimi düşürüp kimi çıkaracaksınız, SAL Klasman ligleri ne olacak, kimi üst lige alıp kimi alt lige alacaksınız o kadar kolay değildi bu kararı almak.
 
Bana çok tepki koyanlar oldu, Lig başlamaz, düşme kalkar, takım sayısı artar lig yok sayılır ve ya buna benzer bir sürü olumsuzluklar. Tüm bunlara rağmen çok tepkiler aldım fakat doğru yolda olduğumu bildiğim için kendi doğrum benim doğrumdu o yüzden hiç polemiğe girmedim. Sadece anlattım ve nasıl alması gerektiğini düzgün bir şekilde dilim döndüğünce bilgilendirmeye gayret gösterdim. Her neyse tüm geçmişte yaşananlara rağmen buradan umut dağıtmadığımız için de kendimle ve İskender Kordu kardeşimle gurur duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Yazımın başındaki gibi “Umut fakirin Ekmeğidir, umut veriyorsan yerine getirmelisin” diyerek sözlerimi bitirmek istiyorum. Alınan kararlar Ülke Futboluna ve Spor camialarına hayırlara vesile olur inşallah. BAL ve SAL ligleri için de çıkacak kararı sizler gibi bizlerde sabırlı bir şekilde beklemeye devam edeceğiz. Esen kalın…..
 

Yazarın Diğer Yazıları