İbrahim Keskin

3. Ligde ilk hafta böyle geçti

İbrahim Keskin

Sevgili sporseverler, Misli.com 2 ve 3. Lig’de 2020-2021 Futbol sezonu geçtiğimiz hafta oynanan müsabakalarla geçte olsa başlamış oldu.
 
Sezonlarda ilk haftalar her zaman sancılı olur.
Bazı takımlar rakibin zaaflarından yararlanır ve skorları lehine çevirebilir. Bazı takımlarda yeni oluşumlarından dolayı sahadaki dizilişlerinde sıkıntılar yaşayabilir.
 
Bunların birçoğu sezonun ilk haftasında yaşanmış oldu. Örneğin, Çatalcaspor, ligin yeni takımı Yalovaspor’un zaaflarını çok iyi yakaladı ve bunu da avantaja çevirmesini bildi.
 
Çatalcaspor Teknik Direktörü Cahit Erçevik’in öğrencileri, kamp boyunca derslerine çok iyi çalışmış ve bunun karşılığını da ilk maçta almış oldu. Kendilerini tebrik ediyor ligin sonuna kadar bu çıkışlarına devam etmelerini temenni ediyorum.
 
Büyükçekmece Tepecikspor’a gelince, önemli oyuncularını rakiplere kaptırdılar ve yeni oluşumla yola çıktılar. İlk lig maçlarında Yozgatspor karşısında 60 dakika iyi mücadele ettiler ve karşılaşmayı da 1-0 önde götürdüler.
 
Bu arada birçok kez golle burun buruna kaldılar fakat son vuruşlarda maalesef istenileni yapamadılar. Teknik Direktör Enver Şen, elindeki kadroyu en iyi şekilde kullanmaya gayret gösteriyor ve bu takımın zamana ihtiyacı olduğunu da unutmamak lazım.
 
Üç ve ya dört hafta sonra bu takım istenilen seviyeleri yakalar ama bu haftaları önemli kayıplar vermeden kapamaları gerektiğini de unutmamalılar.
 
Gol vuruşlarına çareler bulunması gerekiyor. Bu kadar gol kaçarsa beraberlik hatta yenilgiler de kaçınılmaz olur.
 
Ben Teknik Direktör Enver Şen ve ekibine güveniyor takımı birkaç hafta içerisinde daha iyi hale getireceklerine inanıyorum.
 
Silivrispor ise güzel iş başardı.
Zorlu Urfa deplasmanından bir puanla dönmesi iyiye işaret olarak gözüküyor. Güçlü rakipleri karşısında bir anlamda galibiyeti kaçırdığı söylenen Silivrispor’da Teknik Direktör Sertan Güriz’in takıma gerekli dokunuşlarının olduğu da aşikârdır.
 
Yeni transferlerle ilerleyen haftalarda çok daha kaliteli, iyi futbol oynayan hatta skora giden bir Silivrispor izleyeceğimizin de bir anlamda müjdesini vermiş oldu.
 
3. Ligin yeni takımlarından Arnavutköy Belediyespor’a gelince, ben bu maçı izlemedim fakat aldığım duyumlar oldukça olumlu. Geçtiğimiz sezon Play-Off oynayan rakipleri Derince Belediyespor karşısında iyi mücadeleleri takıma inanları umutlandırmış görünüyor. İnşallah bu ligde kalıcı olur bölgemizi de futbol anlamında şenlendiren takımlar arasında yerlerini almış olurlar.
 
 

Yazarın Diğer Yazıları