Erdal Köroğlu

Sağlık Çalışanları

Erdal Köroğlu

 
Dünya genelinde yaşanan pandemi sonrasın da ülkemizde sağlıkçıları bol bol alkışladık ve büyük bir çoğunluk minnet duygularını dile getirirken önemsenmeyecek bazı insan müsveddeleri tarafından da şiddete maruz kaldılar.
 
Bu işin bir boyutu iken, gördük ki bazı kamu ve özel kuruluşlar elden geldiği kadar imkânları doğrultusun da sağlık çalışanlarına destek olmaya çalıştılar.
 
Bu dayanışma anlamın da çok güzel, olması gereken bir davranış ve motivasyon için gerekli olan konulardandı.
 
Birçoğumuz gerek özel sektör, gerekse kamu da esnek çalışıp hastalıktan korunmaya çalıştık ve ailelerimizi de bulaştan uzak tutmaya bu yöntemle gayret ettik.
 
Peki, Sağlık çalışanları ve çocukları, eşleri, anne ve babalarını tam olarak koruyabilmek mümkün oldu mu?
 
Elbette ki hayır!
Düşünüldüğünde çok büyük bir fedakârlık ve insanları için canını feda ederken çocuklarını da bu uğurda feda etmek durumunda kalıyorlar. Madem alkışlıyoruz, minnettarlığımızı dile getiriyoruz, o zaman canlarını bu uğur da feda etmeye hazır olan bu sağlık çalışanlarının çocuklarına ve ailelerine yönelik çeşitli destekler yaparak onlara gerçek anlamda teşekkür edebiliriz.
 
Eğitimin başlayacağı bu dönemde özel okullar için burs imkanı ve ya indirimler yaparak hiç olmazsa hiç günahı olmayan sağlık çalışanlarının çocuklarına bir nebze de olsa destek vererek maddi ve manevi motivasyon sağlayabiliriz.
 
Farklı giderleri için yine teşviklerde bulunabiliriz.
Gerçekten bu konu da elden geldiği kadar destek vermeye çalışan kamu ve özel sektör yöneticilerine teşekkür eder, farklı destekler için her kurum ve kuruluşu da bu desteği sağlamaları için düşünmeye ve desteklemeye davet ederim.
 
Hepimizin sürekli söylediği gibi ‘her şeyin başı sağlık’, yine söylendiği üzere ‘önce sağlık’.
 

Yazarın Diğer Yazıları