Erdal Köroğlu

Hep Birlikte Silivrispor'u Düşürdük

Erdal Köroğlu

Biten sezondan sonra Silivrispor'u sevenler çıkacak olan karardan sonra ligde düşme kaldırılacak mı diye bekliyoruz...

Koskoca şanlı Silivrispor'u ne hale getirdik ve bir mucize olmasını bekliyoruz. İki yıldır bir alt yapı atılımı ile ümitlendik, geçen yıl öyle böyle bir sezon geçirerek bu yıla girdik. Ligde BAL’dan şampiyon olarak gelen veya pandemi nedeni ile tesadüfen gruplara katılan takımlarla mücadeleye başladık ama ne takım, ne teknik ekip ne de yönetim destek görmediği gibi sürekli eleştiri ve kösteklemelerle ilk yarı sonuna gelindiğinde sonun başlangıcı belli olmuş gibiydi.

Belediye Başkanımız zor duruma düşen Silivrispor'a destek verse de iş işten geçmiş ama ne hikmetse teknik ekip değişmemiş, kan değişikliğine gidilmemiştir. Ama her ortamda Silivrispor'u çok sevdiğini söyleyenler bir türlü eleştirmekten fırsat bulup Silivrispor'a destek vermemiştir.

Aslında mevcut yönetim ve teknik ekibi eleştirirken kendi ego ve üstünlüklerini ortaya koymaya, menfaatlerini düşünürken şanlı Silivrispor küme düşüyordu. Madem çok biliyordunuz, mevcut olanlar yapamıyordu, elinizi taşın altına neden koymadınız?

Silivrispor'u kurtarıp ondan sonra gereğini yapmak dururken şahsi kinler ve egolar yüzünden koskoca Silivri’nin sembolünü küme düşürdünüz.
Yazık değil mi? Bunca çocuğa, gence ve gerçekten emek verenlerle sevenlere.

Mevcut yönetim ve teknik ekip de bir türlü bırakıp gitmedi diyenlere de şunu sormak lazım acaba bu olsaydı sahip çıkan olacak mıydı?

Olacaksa yönetim de inat uğruna mı bırakmadı?
Şahsi menfaatler, egolar ve inat uğruna mı küme düştük. Hadi yönetim bırakmadı, sorarsanız kime bırakacaktık diyebilirler ama teknik ekip neyin derdindeydi, neden gitmedi, neden taze kan gelmesi için yol açılmadı amaç Silivrispor'u ligde tutmak mıydı?

Yoksa gelecek olan ekibin başarısının çekilememesi mi yoksa para mı? Hiç bir şey doğru yapılmadı. Eleştiri, koltukta kalmak ve inatlaşma, bireysel sorunlar derken Belediye Başkanımızın desteği ile bir an ümitlenen Silivrispor sevenler sonunda hüsrana uğradı.

Demek ki sadece alt yapıya önem verdik ve ileriye dönük adımlar atacağız söylemleri yeterli olmuyor. Maddiyat çok önemli iken işin yönetimsel ve teknik kısmını da çok iyi bilmiyorsanız dünya kadar paranız da olsa sonuç hep olumsuz olacaktır.

Örneğin BAL’dan bu sezon 3. Ligde mücadele etme şansı bulan Isparta 32 Davrazspor'un hiç alt yapısı yok, çok fazla parası da yoktu. Bütçeleri bizden fazla da değildi. Ancak birlik, beraberlik ve bütünleşen yönetim ve teknik ekiple birlikte yönetimde olmayan muhalif kesiminde desteği hiç kimsenin ihtimal dahi vermediği takımı 2. Lige taşımıştır.

Herkes destek oldu, elinden geleni ortaya koydu ve beraberlik başarıyı getirdi. Alt yapı sorunu onları zaman içinde sıkıntıya sokacak olsa da bizi o kısmı çok ilgilendirmiyor. Aynı şekilde Bursa Yıldırımspor da 2. oldu ve BAL’dan yeni çıkmış bir takımdı. Sorun bakalım bütçeleri ne kadardı? Hiç de öyle uçuk kaçık rakamlar değildi. Ustaca yönetildiler işin özü iki kulüp içinde böyleydi.

Yönetim ve teknik ekip ve birlikteliği sağlayabilmek tek çözümdür 3. Ligde eğer para diyenler varsa okurlardan Adıyamanspor şampiyon olmalıydı derim. Demek ki iş sadece para değildir. 3. Lig seviyesinde başarılı olmak için alt yapı şart olsa da göstermelik değil gerçek anlamda gençleri takıma kazandırmak hedef olursa katkı sağlanmış olacaktır. Bu seviyede birlik, beraberlik ve iş bilen ekip küçük bütçelerle de ligde kalmayı ve başarılı olmayı başarabilmektedir.

Sonuç da atla deve değil 3. Lig bu...
Ama bu kadar köstek ve bu kadar iş bilmezlik ve inatlaşma kaçınılmaz sonu getirmiştir. Zor olanı başardık ve Koskoca Şanlı Silivrispor'u layık olmayacağı amatör lige düşürdük. Bırakın Silivrispor bundan sonra çocuklara ve gençlere hizmet etsin, kişilerin hegemonyasın da değil ilçenin bütünleşmiş yönetimi ile ve gerçekten bu işi yapabilecek ekiple yönetilsin.
 

Yazarın Diğer Yazıları