Engin Akın

Silivrispor şampiyon olmuştur

Engin Akın

Evet, belki son penaltı ile profesyonellik hayali gerçekleşemedi ama Silivrispor geçen sezonun şampiyonudur!

Öyle ki Akgün Duru ve yönetimi görevi devraldıkları ilk gün kendilerine tebrik ve başarı dilekleri beklerken ilk gün icra geldi kulübe ve kupalarla birlikte ne varsa toplayacaklardı.

Küme düşmesinin ardından kısa bir zamanda toparlama çalışmalarına başlayan Silivrispor Akgün Duru Başkanlığında yeni yönetimi ile birlikte özverili bir çalışma içine girmiş ve bunu da bir ölçüde başarmıştır.

Uçana kaçana borcu olan bir yapıdan yine eski günlerine dönmüş ve birçok kariyerli oyuncunun oynamak istediği bir kulüp haline gelmiştir.

Bana göre geçen sezon takım şampiyon olmuştur hatta kulüp iki kere şampiyon olmuştur ta ki penaltılara kadar.
Penaltı atmak her oyuncunun harcı değildir bugün kariyeri arşı aşmış birçok oyuncu penaltı kaçırmaktadır ve kaçıracaktır da bu futbolun kanununda var. Bundan dolayı penaltıyı kaçıran Erdal’a kızamam, kızmaya da hakkım yok.

Öyle ya o penaltı kaçmamış olsun tüm kadro şampiyonluk primlerini alacaktı. Neyse olmadı lig devam ediyor ve futbol devam edecek.

Başta da belirttik ya Silivrispor şampiyon oldu diye oraya gelecek olursak;
Boş tribünlere oynayan bir kulüpten 5000 kişiye oynayan bir Silivrispor şampiyon olmuştur.
Binlerce liralık borcu olan bir kulüpten ödenebilir bir bütçe borcuna ulaşan bir kulüp haline gelerek şampiyon olmuştur.
Final maçında bile hem bize ayrılan tribünü doldurduk hem de rakibe ayrılan tribünleri doldurarak şampiyonluğumuzu tescilledik.
Lig maratonu boyunca centilmenliği elden bırakmadık, çirkefliğe müsamaha göstermedik şampiyon takım bu şekilde olur.
Deplasmanlarda her türlü pisliğe sahada cevap verdik, bize taş atıp küfür edene biz gol attık asıl şampiyonluk budur.
Bütçesi 8-10-12 milyonluk takımları dize getirdik hem iç sahada hem de deplasmanda daha nasıl şampiyon olursa her şekilde olduk.
Silivrispor’un da mücadele ettiği grupta Maltepespor, Bakırköyspor ve Beykoz takımları da vardı. Bu üç kulüp İstanbul’un en köklü kulüpleriydi.
Bu üç kulüp küme düştü.
Silivrispor bu üç kulüple birlikte birbirinden güçlü kulüplerin arasından sıyrılarak şampiyon oldu.

Özellikle BAL’da var olan 180 takımının hiçbiri bizimle aynı gruba düşmek istemiyorsa şampiyonluğumuzun tescili bu olmaz mı sizce?

Bir takım, bir kulüp daha ne şekilde şampiyon olabilir?
Belki lig atlayamadık ama birçok kulübün hayal bile etmediği başarıları yakaladık.
Bu sezon çorbada tuzu bulunan Başta Başkan Akgün Duru, Nuri Çolakoğlu, Ramazan Sakallıoğlu, Halil Şahin, Vedat Tunbar, Turgay Dönmez, Naci Aydın, Şahan Karakaş, Ege Piriştine, Ahmet Yalçın, Orçun Koyuncuoğlu, Turgay Sezginer’e takım teknik ekibine sonsuz teşekkür ederim bir Silivrisporlu olarak.

Şampiyon olmuş bir takımın yoluna devam edebilmesi için biraz daha destek şart. Belediye, sivil toplum kuruluşları, sanayiciler, iş adamları, ilçe dinamikleri. 5000 Silivri Sevdalısını tek bir tribünde toplayabilen bir kurumun hayatına devam edebilmesi için destek şart.
 

Yazarın Diğer Yazıları