Engin Akın

Milyonluk takım kursan neye yarar!

Engin Akın

Öyle bir sezon yaşıyoruz ki kimse bundan bir şey anlamadığı gibi zevk de alamadı. Öyle ya spor kitleleri etkileyen bir afyonsa eğer bu afyondan sadece özel izinli olanlar yararlanabiliyor.

Bizler yani spor muhabirleri, yöneticiler ve toplamı 20’yi geçmeyen sporsever destekçileri. Ya taraftarlar, futbol severler, futbolcu aileleri, sevgililer herkes yoksun bu heyecandan. Saha içindeki oyuncu bile yeteri kadar konsantre olamıyor tribünler boş olunca.

Futbol uzak, futbolcu ve yöneticiler korkuyor. Bir aksırmaya bakıyor 14 gün karantina da kalmak. Sen kendini istediğin kadar tecrit et yine de bulaşıyor. Öyle ki en çok kendini koruyan ilk kapan oluyor virüsü.

Milyonluk takım kursan neye yarar bu bendeki virüs olmasa der rakibin…
Sezon başında kurulan takımlara bir bakın inceleyin. Bakın bir tam kadro kaç maça çıkabilmişler?

400-450 bir verilen oyuncunun toplamda kaç maçı olacak sezon sonuna kadar? Gerçi bu şekilde genç oyunculara gün doğuyor. Kendilerini gösterebiliyorlar veya kaybolup gidiyorlar hazır olmamanın gerçek salaklığını yaşayabiliyorlar.

Yöneticiler gözünden bakabilir misin bu anlamsız lige? Tribün geliri yok, masrafı çok olan bir lige para yetiştirmeye çalışmak.

Hepsi birbirinden kibirli temsilciler, kılı kırk yaran gözlemciler, verdiğini geri almaya çalışan bir federasyon hadi gel de bu ligi tamamla.

Küçük bir ülkenin bütçesi kadar maaş alan Milli bir teknik direktör ve parasızlıktan yakınan bir federasyon. Parası olmadığını iddia eden federasyon tüm takımların sezon başı paralarını da vermediğini düşünecek olursak sıkıntılar gün geçtikçe artıyor.

Herkes madalyonun tek tarafını görmek istiyor. Asıl mesele her iki tarafını da görebilmekte değil mi? Madalyonun diğer tarafı borç batağı, ödenemeyen oyuncu paraları, biriken TFF borçları ve tüm bunlar yetmiyormuş gibi as oyuncularından yoksun maçlara çıkmak, puan veya puanlar kaybetmek.

Dedim ya bu sezondan kimse bir şey anlamadı, ne teknik adam, ne oyuncu, ne yönetici ne de taraftarlar hiç kimse ama hiç kimse bir şey anlamadı.

Kendimizi teknik adamlar yerine koyun, geçen 12 haftada kaçı ayın kadroyla maça çıkabilmiş?
Hangi oyuncuyu nereye monte edeceğini şaşırmış?
Sağ açığı, sol beke monte etmiş, sol açığı forvete monte etmiş o kadar çok teknik adam var ki.

Onun için bu sezon kimin şampiyon olduğundan ziyade kim ligi tamamlayabilecek o önemli.
 

Yazarın Diğer Yazıları