Engin Akın

İnandığında kaybetmezsin

Engin Akın

Sezon başından beri her türlü olumsuzluğa ve kötü gidişata rağmen iyi ve güzel haklı sevinçlerin geleceğinden şüphesi olmayanlardandım.

Kendime güveniyordum. Bunca yıllık mesleki birikimlerime güveniyordum. Oyuncuların samimiyetine güveniyordum. Teknik heyetin isyanına ve iyi oyuna güveniyordum. Yönetimin üç kuruş para bulabilmek adına verdikleri mesaiyi en iyi bilenlerdenim. Nitekim haklı çıktım sanıyorum.

Son oynanan maçlarla birlikte çıkışa geçen bir Silivrispor ve haklı gurur. Dün düşme hesapları yapanların bugün Play-Off hesabı yapması ne kadar gülünç.

Şuan için ne sevinç ne de hüzün için çok erken. Takım böyle oynamaya devam ettiği sürece Silivrispor’un düşme korkusu olmaz. Gidişata göre Play-Off oynama durumu da doğabilir ama biz yere daha sağlam basalım.

Yine sezon başından beri neredeyse tüm idmanlar ile birlikte iç ve dış sahadaki maçların çoğuna yakınını takip etme imkanım oldu. Takımın oyununu, sahadaki performansını puanı isteyişini en iyi bilenlerdenim. Kaybettiğimiz zaman ne kadar talihsiz bir şekilde kaybedildiğine şahit oldum. İnancımı yitirmedim.

İnancımı yitirmedim. İnadına Silivrispor diyebildim. Sonuna kadar desteğimi verdim ki bundan sonrada aynen devam olacak.

Bu sezon öyle ya da böyle geçecek ama gelecek sezon ise bambaşka olacak. Şuan takımda banko oynayan 18-20 yaşında oyuncuların bolluğu geleceğe ışık tutuyor. Takımda sol bek Mücahit Karagöz, stoper Ömer Memiş, sağ bek Emre Sofuoğlu, kanat oyuncusu Muhammet Sait, her üç kaleci de dahil olmak üzere bir çok takımın yakından takip ettiği oyuncular. Bunların yanında hazırda bekleyen ve forma savaşında olanları da unutmamak gerekli. Hepsine de kefilim.

Takım genç olunca biraz korkuyor insan ister istemez ama geleceğe yapılan yatırım her zaman kandırır. Yeni sezonda hazır askerlerle başlayacak olmak ve bunun da en az bütçeyle yapılıyor olması en büyük kazanımdır.

Gençlere güvenin onları kaybetmeyin aksine kazanmak için ısrarcı olalım. Ah şu BAL başlasaydı da eldeki diğer gençlerin forma şansı olsaydı kiralık takımlarında. İşte o zaman Silivrispor belki gelecekteki 5 senesini kazanmış olacaktı oyuncu olarak. Altyapıdan gelerek idmanlara çıkan gençlerden büyük umudum var. Lakin en az bir sezon BAL’da oynamalılar ki maç sayıları artsın işte siz o zaman görün gerçek Silivrispor’u.

İyi yoldayız, iyi yatırımlar yapılıyor. Kalıcı tesislerle bu yatırımlar birleştiğinde kimse duramaz ve kimse karşımıza çıkamaz. Dışa bağımlılık ortadan kalkar ve alttan yetişen oyuncularla geleceğimizi kurtarırız.

Takımın iskeleti genç olunca geleceği de genç oluyor. Dedim ya inandığında ve güvendiğinde asla kaybetmezsin.
 

Yazarın Diğer Yazıları