Engin Akın

Artık kongre zamanıdır

Engin Akın

Evet, yaşanan deprem ve ardından gelen salgın hastalıklar derken takım da afetlerden etkilenerek küme düştü. Bu saatten sonra yapılacak tek şey kongre yaparak yenilenmekten başka çare kalmadı.

Zor bir iki sezon geçirdik, hem maddi hem de manevi konularda yıkımlar yaşandı. Yıllar sonra elde olan profesyonel lig elden gitti kaldık mı amatör lige. Buradan ya çabuk kurtulup profesyonelliğe geri döneceğiz ya da biraz daha sabredip ayaklar yere daha sağlam basarak birkaç sezon bekleyeceğiz.

Bizimle birlikte 3. Ligden 5 İstanbul takımı küme düştü. Bu bile başlı başına yıkımdır ve futbolun bitişine işarettir. İstanbul gibi bir koca şehirden 5 takım aynı ligden amatöre düşebiliyorsa bitiş yakın demektir.

Bu 5 takımın düşme durumu Silivrispor için bir fırsat olabilir. Böylelikle yeni sezonda 3. Lige çıkacak olan İstanbul takım kontenjanı da artacaktır. Bu değerlendirilebilir.

Takım kontenjanı değerlendirilir de mali sorunlar nasıl çözüme kavuşacak? Bu sorunun cevabı ise kongre sonrasında netlik kazanacaktır. Taylan Güraslan ve yönetimi oldukça yıprandı. Mali konularda sınıfta kaldılar. Güraslan devam edecekse şayet kadrosunu güçlendirmeli ki bütçe yükü iki üç ismin üstüne yüklenmesin. Dilerim ki geçmişten ders çıkarırlar ve yaşanan sorunları tekrardan yaşamazlar.

Tahminimce Temmuz ayı içinde bir kongre yapılabilecektir ama bu bile çok geç bir tarih. Yeni yönetimin takımı ve kulübü hazırlayabilmesi için zaman kalmıyor. Kalan zaman da çok kısıtlı olacak.

Haziran ayı başına yani İçişleri Bakanlığının genelge tarihinin bitimi ile kongre tarihi alınabilir. Böylelikle çalışma zamanı kalacaktır.

Yeni yönetimi bekleyen o kadar çok iş var ki anlatamam.
Bekleyen ödemeler, yeni sezon transferleri, yeni sezon malzemeleri, SGK borçları, vergi borçları, esnaf borçları, maaşlar, yeni sezon altyapıların yapılanması derken dağ gibi işler bekliyor olacak yeni yüzleri.

Dediğim gibi kongre kaçınılmaz zamanını da netleştirmek şart.
 

Yazarın Diğer Yazıları