Cemil Kenar

Gençliğinde ağaç dikmeyen yaşlılığında gölge bulamaz

Cemil Kenar

Herkes çok alıngan ancak ne yapalım?
Doğruları ahirette mi söyleyelim?
Yanlışa yanlış demek edeptendir.
Arif olan ders, cahil olan tavır alır!!!

1957 doğumlu yaşayan bir vatandaş olsaydı evi barkı, çoluğu-çocuğu, parası-pulu geliri olacak sağlıktan, toplu taşımadan ücretsiz yararlanacaktı!!!
Spor kulübü olduğu için dikili ağacı yok!!!

Kimler geldi, kimler geçti. Hiçbiri kötü değildi, herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı ama en iyisi bile olsa elinden geleni yapmak yetmemiş, yapılması gerekeni yapmak gerekiyormuş…

Yapılması gereken zamana, zemine, mekâna göre kişilerin ekonomik, sosyal, siyasal beklentiler, hedefleri, kaygıları oranında farklılıklar gösterebilir. Fakat 65 yılın 25 yılı profesyonel liglerde geçmiş bir kulübün mevcut şartlarının çok daha iyi olması gerekmez miydi?

Bir şeyi genellikle unutuyoruz.
Futbolda dün yoktur, bugün ve yarın vardır.
Kupalar, şampiyonluklar unutulur.
Kalıcı olan kulübün standartlarıdır.
Dolayısıyla idari, teknik, ekonomik, kültürel, sosyal, fiziki altyapıları iyi olmak üretmek zorundalar…

İlgili yetkili biri altyapıda bir tane adam yok diyormuş!!!
Kısmen doğru ama söz konusu oyuncu potansiyeli ise ben bu görüşe katılmıyorum. Çünkü bu işlerle biraz ilgili biri olarak her yaş grubunda her branşta potansiyelimizin yeterli ve müsait olduğunu biliyorum.
O halde problem üst kademelerde olabilir mi?
Yöneten çalışan, çalıştıranlara bakın.
Kim olursa olsun istisnasız hepsi kendi dönemlerinde zaman zaman bir şekilde itilmiş, kakılmış, ezilmiştir. GÜCÜ eline geçirdiğinde alttan gelenlere yine aynı şekilde davranmışlardır. Bu problemli bir bakış açısıdır.
Halı sahada bir çocuğa denk geldim.
Hızlı çabuk patlayıcı gücü yüksek, oyun zekâsı, top tekniği gayet güzel biraz işlenir doğru yönlendirilirse üst seviyeye çıkabilecek özelliklere sahip görünüyor. Sordum altyapıdaymış ancak kendi yaş grubunda bile ilk 11’i yokmuş. Maçlarda çok az süre alıyormuş. Bu sadece günümüzden bir örnek.
Bu tutumun ilgili yetkili kişilerin bir takım kaygıları takıntılarıyla 30 yıldır devam ettiğini düşünün!!!
Elbirliğiyle kaynağı kuruttuğumuz için tomarla para verdiğimiz elin oğlunun psikolog desteğiyle Tefe-Tüfe, kumar borçlarıyla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu değiştirilmesi gereken bir tutum, bir de düzeltilmesi gereken bir tutum var ki gerçekten inanılır gibi değil…

Kulüpler zaman zaman kaynak yaratmak veya emeği geçen etkisi katkısı olanları anmak için vefa duygusuyla yemek toplantılar düzenler bu organizasyonlarda genellikle en yakınlar en çok hak edenler unutulur ya!!!...

Böyle bir şeye ihtiyacı olduğundan değil adının verilmesini de istemiyor zaten o nedenle tüm camiaya soruyorum.
Bu kulübü profesyonel lige taşıyan ilk başkan olsanız ve bu güne kadar hiç bir etkinlik, organizasyon için aranmamış olsanız ne hissedersiniz?
Bugün gölgede yürüyorsanız öncelik ağaç diktiği içindir unutmayın!...

Yazarın Diğer Yazıları