Ali Kemal Demir

İnsan sağlığı mı, yoksa zaruri sebepler mi?

Ali Kemal Demir

TFF İstanbul İl Temsilciliği ile İstanbul ASKF’nin ortak kullandığı sitede, İASKF’nin 17. Olağan Genel Kurulu’nun ertelenmesinin kamuoyuna aktarım şekline üzüldüm.
               
Haliç Kongre Merkezinde yapılacak olan ve rezervasyonu bile ayarlanan Kongreyi yangından mal kaçırır gibi apar topar Ağustos ayının 8’inde yapmak için verdikleri anlamsız mücadeleyi çok iyi biliyorum. Seçimi yeniden kazanmak ve Başkan Janti’nin koltuğunu koruması için hangi siyasilere, hangi Bürokratlara gidip kimleri araya soktuklarını da iyi biliyorum ve günü geldiğinde tek tek yazacağım.
 
Bugün saat 11’de ben erteleme haberini aldım, zaten hukuken bu kongre olmazdı. Bunu 1 ay önce de yazmıştım. Ancak, bugün saat 13.30’da aceleyle İstinye’de yönetim kurulu toplantısı yapan ASKF üyeleri, seçimi soranlara ‘yarın kesin belli olur’ diyerek insanları oyalamaya çalıştılar.
 
Oysa geçen Cumartesi günü seçim sandıklarında görev yapacak kulüp görevlilerini bile hazırladılar. Niyetleri kendilerine 7 yıl Başkan Vekilliği yapan ve Başkan Janti’nin duyarsızlığına tepki gösterip önce Başkan Vekilli görevinden istifa eden sonra da Başkan Adayı olan Çıksalınspor Başkanı Fikret Sivri’yi erken yakalayıp, Hacı Başkanın tam hazır olmadığını düşünerek onu yenmekti.
 
Bayram’ın 3. günü bizim Kenan, Hacı Başkan’a Kâğıthane’de şöyle söyledi: Seçimi sen kazanacaksın...
 
Kongreyi yapmak için izin almaya uğraşan ASKF yöneticisi gittiği Bürokrata şöyle demişti: Bu kongre olmazsa ligler oynatılmaz... Bu doğru değil, zaten 3 ay daha makamda olacakları halde unuttukları bir şey var; Onlar deniz kenarında gösterişli sofralarda kahvaltı yaparken Hacı Başkan ve ekibi İstanbul’u karış karış gezerek, tek tek delege çalışması yaptı, en uzak ilçelerde kulüplere ve insanlara samimiyetle projelerini anlattı.
 
Keşke seçim 8’inde olsaydı da 9 yıldır masal anlatan, kendine kariyer yapan ancak ‘amatör kulüpler şınav çeksin’ diyen Başkan Janti’yi uğurlasaydık. Allah büyük, onu 3 ay sonra yeneceğiz ve amatörler yeniden değer kazanacak.
 
Başkan Janti, Kadir Gecesi doğmuş, ekibinde öyle güzel insanlar var ki keşke diyorum bu tarafta olsalar... Ve Başkan Janti’nin egosuna, kibirine ve hep kendine yontmasına dahi nedeni bilinmez halde ısrarla tahammül ediyorlar. Ancak ekibindeki bazı isimler yönetim listesine girmek için sosyal medyada olmadık paylaşımlar yaptılar. Kusura bakmasınlar ama klavye kahramanlarının yaptıklarını herkes biliyor. Yine sosyal medyada birilerinin yoluna baş koyanların ASKF binalarının taşınmazlarını da yeni Başkan temin edecek, dolayısıyla boşuna Başkan Janti’ye şakşakçılık yapmalarına gerek yok.
 
İASKF erteleme açıklamasında Coronavirüs salgınında artış diyor ama bu katiyen doğru değil, insanlara ve kamuoyuna doğru bilgi vermiyorlar. ‘Genel Kurulu baskın seçim haline getirmek için her yolu denedik ama başaramadık’ demelerini beklerdim ama onlar günü kurtarmak adına bu açıklamayı yapmayı tercih ettiler.
 
İstanbul Valiliği, İl Dernekler Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı istedikleri olur yazısını vermedi, çünkü kanun açıkça bunu söylüyordu.
 
Doğru olmadığını bildiğim halde varsayalım bu açıklama doğru, madem öyle, aynı hassasiyeti neden delege listesini ilan etmekte göstermiyorsunuz? Korkunuz nedir?
 
Seçimi kaybetmekten bu kadar korkmayın, zaten Başkan Janti gidecek ve yerine gelen Başkan ilk olarak tüzük tadilatı yaparak başkanlık süresini 2 döneme indirecek ve kendisi sadece 3 yıl bu makamda olacak, sonra yerini gençlere bırakarak, yanlarına da tecrübeli ağabeyleri yerleştirerek, ben değil biz diyerek İstanbul’a hizmet edecek kadroları bir araya getirecek.
 
TFF’den asla maaş almayan, gönül adamı, görev adamı, amatörler için çırpınan Başkan Janti, Fatih’te yaptığı konuşmada ‘her makam önemli' dedi, "bu zincirin bir halkası" dedi. Ne zinciri, saadet zinciri mi?
 
Hep söylüyorum, bir insan bir işi iyi yapar, beş makamda olmaz, olursa Başkan Janti gibi olur...
 
Başkan Janti’nin akıl hocası da artık zorda... Kapalı kapılar ardında yapılan toplantılarda kendi başkanlarına bile diş bileyenlerin gerçek yüzleri açığa çıkacak. Yine eskiden kalma otellerde görevden atılmış siyasilerle pazarlık masasına oturanların foyası ortaya çıkacak.
 
İstanbul’daki bazı kıymetli ağabeyler, etkili büyüklerimiz yavaş yavaş gerçeği görmeye başladı, bu sevindirici.
 
Türkiye’deki amatörler umutlarını korusun, onların derdi ile dertlenecek, kendini değil amatörleri düşünen bir Başkan İstanbul’da seçilecek.
 
Kasım ayında yapılacak İstanbul ASKF seçimlerinde Başkan Adayı Fikret Sivri’ye alenen destek bekliyorum. Hacı Başkanı tanıyanlar, yaptıkları tercihin doğru olduğunu çok kısa sürede görecekler.
 
Akşam sürüye saldırıp sabah çoban ile ağlayanlar gece görüşlü termal kameralara takıldı. İstanbul amatörlerini güzel günler bekliyor.
 
Ali Kemal Demir
 

Yazarın Diğer Yazıları