Ali Kemal Demir

Asım Özdemir İstanbul'da rekora koşuyor

Ali Kemal Demir

Geçtiğimiz günlerde Beykoz’da bir sitede yayınlanan yazıyı başkası tarafından kaleme alındığı halde, kendi yazmış gibi servis eden ve yazıda patronu için süslü kelimeleri peş peşe sıralayan İstanbul ASKF Genel Sekreter Yardımcı Asım Özdemir, rekora koşuyor.
 
Beykoz temsilcisi Çubukluspor’da bir dönem Başkanlık yapan sonra sonradan yine bu takımda diploması olmadan Antrenörlük yapan ve idmanda çocukları dövdüğü için velilerin tepkisini çeken Asım Özdemir’in, İstanbul futbolu adına tek olumlu icraatı kadın futbolunun kurulmasında harcadığı emek. Özdemir’in bunun haricinde olumlu çalışmaları olmadığı gibi olumsuzlukları saymakla bitmez.
 
Asım Özdemir ile 2012 yılında Beykoz Kulüpler Birliği’nin Riva’daki Köylerarası Futbol Turnuvasında tanıştık. Turnuvanın sonunda bizi bir hayli üzse de Asım Özdemir’in idare ettiği turnuva başarılı bir şekilde sona erdi. 12 ay sonra Asım Özdemir, Rıza Çavuşoğlu TÜFAD İstanbul Başkanlığını kazanınca TÜFAD’ın Beşiktaş’taki Şubesinde çalışmaya başladı. Sadece 1 ay sonra "Senin orada ne işin var" diyenler tarafından İstanbul ASKF’ye transfer edildi. Özdemir bugünlerde Orhan Saka Amatörler Evinde vazgeçilmez adam… Çıksalınspor’un Bölgesel Amatör Ligden 3.Lige çıktığı sezon sarı-yeşillilerde görev yapan Özdemir, Beyoğlu ekibi Profesyonel olduğunda Kulübün Müdürü olarak şimdi rakip gördüğü Fikret Sivri ile birlikte teşrik-i mesai yapmıştı.
 
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden 7 yıl önce emekli olan Asım Özdemir’in hayalinde hep Beykoz’un güzide Kulüplerinden Çubukluspor’un Başkanlığı var ama bu kulüpte artık istenmediğini kendisi de iyi biliyor.  10 yıldır Beykoz Kulüpler Birliği’nin başkanı olan Özdemir döneminde Beykoz takımları başta Beykoz 1908 olmak üzere hep mağdur oldu ancak Özdemir bu duruma kayıtsız kaldı. Halen bir binası, lokali ya da toplantı yapacak yeri olmayan Beykoz Kulüpler Birliğinin en son toplantısını ne zaman yaptığı da merak konusu…
 
Şimdilerde ASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür’ün yardımcısı olan Asım Özdemir, her seçim zamanı kurduğu usulsüz kulüpler ile adını duyurmaya başladı. İşin kötüsü Özdemir yaptığının suç olduğunu ve seçimin sonucu ne olursa olsun Orhan Saka Amatörler Evinin müfettişler tarafından denetleneceğini iyi bildiği halde gözünü budaktan sakınmadan yeni Kulüpler kurmaya devam ediyor.
 
Geçtiğimiz haftalarda Fatih’te Suriyeli bir grubun amatör bir kulüp kuracağı haberini aldım ve hemen iletişime geçtim. Vatan Caddesindeki kulübe gittim, fotoğraflar aldım, röportaj yaptım ve Fatih Atletik Kulübü adını alacak Kulübün evraklarına ulaşmaya çalıştım. Bu sırada tam da tahmin ettiğim bir gelişme oldu ve bana "Kulübü kurmak için Federasyona 15 bin TL ödeyeceğiz" diyen Suriyeli arkadaş, bilgi vermek için Asım Özdemir’i aradı. Asım Özdemir kendisini arayan kişiyi "aman sakın haber çıkmasın işiniz bozulur" diye sıkıca tembihleyince spor salonuna benzeyen ve girişinde parfüm satılan yerden ayrıldım. Anladım ki bu işin arkasında da Asım Özdemir vardı.
 
İstanbul ASKF Genel Sekreteri yardımcısı olan Asım Özdemir’in yazdığı köşe yazısında anlattıkları benim gibi birçok kişiye de inandırıcı gelmedi. Asım Özdemir de bu yazıda "Canım kardeşim, bu yazıyı sosyal medyada yayınlayıp tarafınızı belli edin" diktelerine maalesef uydu.
 
Asım Özdemir yazısında, Ali Düşmez’in çok önemli faaliyetlerinden söz ediyor. Transfer ücretlerinde indirim diyorlar, doğru. Ali Düşmez’in nadir başarılı icraatıdır. Gerçi Düşmez, seçimde kendisine rakip çıkınca TFF’nin katkı payını düşürdü ancak ASKF ile TASKK’ın aldığı payı düşürmedi. Şimdiki aday Fikret Sivri, bu para sıfırlanacak diyor.
 
Katkı paylarının kulüplere verilmesini sağladı diyor. Kulüplere Spor Toto’dan gelen paralardan geri alınan % bilmem kaç TL’leri neden söylemiyorsunuz Asım Bey? Ben mi anlatayım? Bir kulüp kendi çabaları ile Spor Toto’dan 30 bin TL yardım alıyor, Ali Düşmez akşamında bu Başkanı arayıp, "başkan sana Spor Toto’dan 30 bin TL çıkarttık, şu kadarını elden ASKF’ye getir" diyor. Haberiniz var mıydı?
 
İstanbul’da amatör maçlar sağlıklı bir şekilde oynanıyor demişsiniz. Emin misiniz? İstanbul’da bir maçta 17 yaşındaki bir çocuk maç öncesinde öldürüldü Asım Bey! Yarıda kalan maçları, çıkan kavgaları, sağlıkta yaşanan skandalları görmediniz mi yoksa işinize mi gelmedi? Seyrantepe’de bir emekli öğretmenimiz kalp krizinden hayatını kaybetti. Sahada doktor yoktu. Daha nice kötü örnekler varken, sağlık sorununu hallettik demek ne kadar doğru Asım Bey? Başkanınız Ali Düşmez amatör maç izlemiyor Asım Bey, hadi Ali Düşmez bilmeyebilir, sizde mi bilmiyorsunuz?
 
Albayrak-Vefa maçında ayağı kırılan Albayraklı Lütfü’nün sedye olmadığı için bank ile taşınma haberini ben yapmasam sizin sahalara sağlıkçı atayacağınız yoktu. Şimdi bile her maça sağlıkçı gitmiyor. Bunu da anlarım, kurs oluyor katılan az oluyor, bu konuda sitem edemem ama çözüm çok basit. ASKF’ye bir masör, cüzi bir miktar karşılığında her sahaya her maça sağlıkçı koyalım teklifi ile size geldi ama geri çevirdiniz?
 
Yaşınız benden bir hayli büyük Asım Bey, siz o sebeple daha iyi bilirsiniz. Türkiye’de futbolu Beden Terbiyesi düzenlerken her amatör maçta orta kulübede ilk yardım yapacak bir sağlık personeli vardı. Şimdi neredeler?
 
İstanbul’da kulüplere ait sahalarda ve lig maçlarının oynandığı tesislerde gerekli bakım, onarım yapıldı demişsiniz. TFF, TASKK ve İstanbul ASKF hangi sahaların bakımını yaptı. Pandemi başlayalı 8 ay oldu, neredesiniz Asım Bey?
 
Gençlik ve Spor Bakanıyla yapılan görüşmeler sonucu 3 spor branşında faaliyet gösteren Kulüplere nakdi yardımlar verildi demişsiniz. Sizin bu kulüplere hayali Antrenör atamanızdan vazgeçtim. Spor İl Müdürlüğü’ne 5 bin TL için giden Kulüplerden neredeyse 5 bin evrak istenirken bazı kulüpler halen bu parayı alamadı. Oysa sizler Spor Bakanının tuttuğu çeki basına gösterirken bir hayli mutluydunuz…
 
Maske dağıtımı olayını iyi biliyorum. Maskelerin ne şekilde geldiğini, hangi iş adamının hibe ettiğini… Bunlara hiç girmeyeceğim ama yazdıklarınız sadece göz boyamadan ibarettir Sayın Asım Özdemir, size bu yazıyı hazırlayana sanıyorum İsveç’te yaşıyor.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yerel Belediyeler ile görüşülerek yeni spor tesisleri kazandırılması için çalıştı demişsiniz. Öve öve bitiremediğiniz Ali Düşmez, İstanbul’da onlarca stat yıkılıp yerine binalar dikilirken kupa töreninde miydi?  Yoksa iki kulağında da işitme cihazı olduğunu bildiği halde İsmail Erdem’e "Sivas’ı çekme" dediği zaman sizin beyanınız ile içten tavır mı sergilemişti?
 
İnanılmaz bir başarı öyküsü olarak aktardığınız patronunuz Ali Düşmez için son kaçınılmazdır Asım Bey, takke düştü kel göründü… Siz bence Best Seller olacak roman için başka bir bahar bekleyiniz. Unutmadan şunu da ekleyeyim, bu havalarda Silivri çok soğuk olur, bilginiz olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tam 8 bin 250 tane her biri aslan parçası müfettişleri var, denetleme yaparken gözlerinden bir şey kaçmıyor. O yüzden bir kurum adına iş yaparken, daha dikkatli olmaya gayret edin…
 
Ali Kemal Demir
 

Yazarın Diğer Yazıları