Oklalspor'dan süper şampiyonluk 2-0

İstanbul Amatör 1. Kümede gruplarında ikinci olarak Süper Amatöre yükselmek için Play Off'ta karşı karşıya gelen Oklalıspor ve Gazitepespor kozlarını paylaştı.

İstanbul Amatör 1. Kümede gruplarında ikinci olarak Süper Amatöre yükselmek için Play Off’ta karşı karşıya gelen Oklalıspor ve Gazitepespor kozlarını paylaştı.

Esenyurt Turgut Özal Stadı’nda oynanan maç nefesleri keserken ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Oklalıspor ikinci yarıda 2-0 önde olduğu mücadelenin 80. dakikasında Gazitepe’nin sahadan çekilmesiyle hükmen kazandı. Mücadeleye iki takım da kontrollü bir oyun anlayışıyla başladı. İki takım da savunma güvenliğini ön planda tutarak alan savunmasıyla oynadı. Maçın ilk bölümü pozisyonsuz geçerken oyunun ilerleyen dakikalarında oyunu daha önde kabul eden Oklalıspor üçüncü bölgeyi daha etkili kullandı. İlk yarının son bölümünde baskıyı daha da arttıran kırmızı siyahlılar 44. dakikada Murat Köse’nin attığı golle 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu. Maçın ikinci yarısıyla birlikte oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam eden Oklalıspor takım savunmasını sağlam tutarak hem ikinci golü aramaya çalıştı hem de rakibine geniş alanlar vermeyerek savunmayı da hücumu da yüzde yüz yaptı. 67. dakikada Muzaffer Yılmaz’la bir gol daha bulan Oklalıspor skoru 2-0 yaparak iyice rahatladı. Maçın 80. dakikasında Gazitepespor Teknik Direktörü Ozan Karakiraz ile maçın hakemi arasında yaşanan gerginlik uzayınca müsabakanın hakemi yardımcılarını yanına davet ederek orta sahada toplandı. Karakiraz itirazlarının ardından takımı sahadan çekince maçın orta hakemi de son düdüğü çalarak mücadeleye son noktayı koydu. Son düdükle birlikte Oklalısporlu futbolcular Süper Amatör Kümeye yükselmenin sevincini yaşarken tarihinde ikinci kez Play Off oynayan Gazitepespor ikinci kez bir finalden yenilgiyle ayrılarak Süper Amatör Küme rüyasını başka bir bahara bıraktı.

OKLALISPOR TARAFTARLARINDAN BÜYÜK İLGİ
Öte yandan Oklalıspor taraftarlarının maça ilgisi büyük oldu. Kırmızı siyahlı taraftarlar 90 dakika boyunca takımlarına büyük bir destek verirken adeta on ikinci adam gibi çalıştı.

OKLALISPOR ERSAN SARI İLE TARİH YAZDI
Geçtiğimiz sezon 2. Amatörde Ersan Sarı yönetiminde grup şampiyonu olarak 1. Amatöre çıkan Oklalıspor grup ikincisi olduğu bu sezonu da yine Ersan Sarı yönetiminde Play Off sonunda şampiyon tamamlayarak kuruluşunun üçüncü yılında Süper Amatöre yükselmeye hak kazandı.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
 

Bakmadan Geçme