Muratbey şampiyon oldu 3-1

Amatör 1.Küme 2.Grupta şampiyonun adı belli oldu. Lider Muratbeyspor beraberliğin de şampiyon olması için yeteceği maçta Gazitepespor'u ilk yarıda bulduğu gollerle 3-1 mağlup ederek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Amatör 1.Küme 2.Grupta şampiyonun adı belli oldu. Lider Muratbeyspor beraberliğin de şampiyon olması için yeteceği maçta Gazitepespor’u ilk yarıda bulduğu gollerle 3-1 mağlup ederek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Muratbeyspor önümüzdeki sezon Süper Amatör Kümede oynamaya hak kazanırken Gazitepe de Play Off’ta Oklalıspor’un rakibi oldu. İzzettin Stadı’nda oynanan maça iki takım da kontrollü bir oyun anlayışıyla başladı. Dakikalar ilerledikçe özellikle orta sahada agresif bir oyun ortaya koyan Gazitepe oyunu rakip sahaya yıkmaya başladı. Kırmızı siyahlılar 5. dakikada Ergincan Gidiş’in golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra geri çekilmeyen Muratbey ikinci gol için yüklenmeye devam etti. Ev sahibi ekip 38. dakikada bu kez Emircan’la golü bularak skoru 2-0 yaptı. İlk yarının skorunu belirleyen gol yine ev sahibi ekipten geldi. Çatalca temsilcisi 45. dakikada Emircan’ın attığı golle soyunma odasına 3-0 önde gitti. İkinci yarıda Gazitepe’yi oyuna sokmayan Muratbey ikinci bölgedeki presli oyunuyla rakibinin hem organize olmasına hem de üstüne gelmesine engel oldu. Gazitepe nadir gittiği rakip kalede 72. dakikada Fatih’in attığı golle farkı ikiye indirerek umutlandı. Kalan bölümde farkı en azından bire indirmek için yüklenen Gazitepe ileri uçta çoğalamayınca bu isteğini tabelaya yansıtamadı. Son düdükle birlikte Muratbeyspor dolu tribünlerin önünde şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki sezon Süper Amatör Kümede oynamaya hak kazandı. Maçın bitimiyle birlikte saha ortasında şampiyonluğunu kutlayan Çatalca temsilcisi bir yıl aradan sonra yeniden Süper Amatöre döndü. Daha önce oynadığı Play Off’ta Yeşilesenyurt’a mağlup olan Gazitepe tarihinde ikinci kez Play Off’a kaldı.

MESUT ÜNER VE BORA BALCIOĞLU’DA İZLEDİ
Maça sporseverlerin ilgisi büyük olurken Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner de maçı izleyenler arasında yer aldı. Çatalca Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Hasan Gökçe, Çatalca Amatör Spor Kulüpler Birliği Başkanı Kadir Yıldırım, CHP Silivri Belediye Başkanı Adayı Bora Balcıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda kulüp başkanı, yönetici, teknik direktör ve sporculardan oluşan büyük bir taraftar topluluğu da maçı takip etti.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
 

Bakmadan Geçme