Gençordu zirveyi salladı 2-1

TFF İstanbul Amatör 1. Küme 1. Grupta haftanın sürprizi B.Çekmece Gençordu'dan geldi. Sezonun ilk yarısını 9 maçını da kazanarak 27 puanla lider kapatan Yeniköy 1924 ikinci yarıya şok bir yenilgiyle başladı.

TFF İstanbul Amatör 1. Küme 1. Grupta haftanın sürprizi B.Çekmece Gençordu’dan geldi. Sezonun ilk yarısını 9 maçını da kazanarak 27 puanla lider kapatan Yeniköy 1924 ikinci yarıya şok bir yenilgiyle başladı.

Üst sıralardaki iddiasını sürdürmek isteyen B.Çekmece Gençordu, güçlü rakibine ligdeki ilk yenilgisini tattırarak zirve yarışında ben de varım dedi. Güzelce Turgay Şeren Stadı’nda oynanan maç tam bir taktik savaşına sahne oldu. Maça oldukça istekli ve arzulu başlayan ev sahibi ekip 10. dakikada Muhammet Ali Gözen’in attığı golle 1-0 öne geçti. Konuk ekip golün şokundan çabuk çıktı. 19. dakikada sahneye çıkan Gökhan Çırak skoru 1-1 yaptı.  İlk yarının kalan süresinde başka gol olmayınca takımlar karşılıklı birer golle soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti. Maçın ikinci yarısında ilk yarıya benzer bir mücadele izledik. Özellikle orta sahada topsuz oyunda rakibine üstünlük kuran, ikinci topların sahibi olan B.Çekmece Gençordu 73. dakikada Ramazan Samur’la bir gol bularak yeniden öne geçti: 2-1. Kalan bölümde Yeniköy 1924 beraberlik golü için yüklense de sağlam savunma yapan rakibi önünde istediği alanları ve pozisyonları bulamadı. Rakibinin savunma direncini kıramayan Yeniköy 1924 son düdükle birlikte sahadan 2-1 yenilgiyle ayrılarak bu sezonki ilk yenilgisini tattı. Bu sonuçla puanını 21’e yükselten B.Çekmece Gençordu ilk iki iddiasını sağlamlaştırırken 27 puanda kalarak ilk yenilgiyle tanışan Yeniköy 1924 de zirve yarışındaki rakipleriyle arasındaki puan farkının azalmasına engel olamadı.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
 

Bakmadan Geçme