• Haberler
  • SAL
  • Gazi Mahallesispor'dan müthiş geri dönüş

Gazi Mahallesispor'dan müthiş geri dönüş

Arnavutköy Taşoluk deplasmanında 78. dakikada 1-0 mağlup duruma düşen Gazi Mahallesi, 84 ve 90+6'da bulduğu goller ile maçı 2-1 kazanarak zirveye ortak oldu.

Arnavutköy Taşoluk deplasmanında 78. dakikada 1-0 mağlup duruma düşen Gazi Mahallesi, 84 ve 90+6’da bulduğu goller ile maçı 2-1 kazanarak zirveye ortak oldu.

İstanbul Süper Amatör Lig 2.Grup maçında Arnavutköy Taşoluk ile Gazi Mahallesi, Hadımköy Stadında karşılaştılar. Maçı, Burak Katrancı, Tuna Kovancı, Doğukan baş Hakem triosu yönetti. İlk yarısında gol sesi çıkmayan maçın 78. dakikasında ev sahibi Arnavutköy Taşoluk, Batuhan Galip Çetin’in golüyle 1-0 öne geçti. Gazi Mahallesi bu gollere 84.dakikada Mehmet Beyazit ve 90+6’da Tacettin Tapar’ın golleriyle karşılık verdi 2-1. Arnavutköy Taşoluk, Emre Tezcan’ın son dakikada atılmasıyla maçı 10 kişi bitirdi. Taşolukspor’un yöneticisi Kazım Sulubey de Yardımcı Hakeme itirazları nedeniyle oyun alanının dışına gönderildi. Gazi Mahallesi bu galibiyetle puanını 16 yaptı. Arnavutköy Taşoluk ise 4 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR:
Hadımköy Stadındaki maçı iki takımın yöneticileri birlikte izlediler. Arnavutköy Taşoluk Başkanı Hikmet Daş, misafirlerine maçtan önce kahvaltı ikram etti, maç sonunda da tebrik ederek yolcu etti.
Arnavutköy Taşoluk bu maça yeni hocası Ümit Gündüz ile çıktı. Ev sahibi takımda Barışcan Odabaş cezası nedeniyle forma giymedi.
Maça Gazi Mahallesi çok iyi başladı. Sultangazi temsilcisinin Emircan Şahin ile bulduğu 3 net gol pozisyonunda Taşoluk kalecisi Burak Sözgen gole izin vermedi.
İlk devresi golsüz sona eren maçın 75. dakikasına kadar misafir takım çok etkili oynadı ancak iyi defans yapan ve hızlı atağa çıkan Taşoluk 78.dakikada Batuhan Galip Çetin ile golü buldu. Bu gole Gazi Mahallesi oyuncuları uzun müddet ofsayt itirazlarında bulundular.
Maçın 82. dakikasında Gazi Mahallesi sağ kanattan geldi. Muhammet Balcı’nın kaleci Burak’ı da geçen topuna son anda gol çizgisi üzerinde dokunan Barış Alp’in ofsayt pozisyonunda olduğu gerekçesi ile gol geçersiz sayıldı.
Dakikalar 84’ü gösterdiğinde Gazi Mahallesinin etkili oyuncularından Mehmet Beyazit, rakip ceza alanı içinde paslaşmaların ardından akıllı bir vuruş ile skoru eşitledi 1-1.
Maçın 89.dakikasında Arnavutköy Taşoluk ikinci gole çok yaklaştı. Muhammet Yıldırım, kaleci Umut Yaman’ın üzerinden topu kaleye gönderdi. Gazi Mahallesi defansı topu gol çizgisinden çıkarttı. Ancak ev sahibi takım oyuncuları pozisyonun gol olduğu ve topun gol çizgisini geçtiği konusunda çok ısrar ettiler. Maç bu nedenle bir süre durdu. Şutu çeken Muhammet başta olmak üzere bütün Taşoluk oyuncuları maçı devam ettiren Yardımcı Hakeme tepki gösterdiler. Bu anlarda Yönetici Kazım Sulubey oyun alanı dışına gönderildi. Taşoluk oyuncuları topun gol çizgisini geçtiğini söylediler ancak Hakemin kararı değişmedi.
Bu dakikadan itibaren gerilen ve motivasyonu dağılan Arnavutköy Taşoluk maçtan kopmaya başladı. Hakem maça 5 dakika kayıp zaman ilave etti fakat uzatmalarda oyun durunca Gazi Mahallesi 90+6’da oyuna sonradan giren Tacettin Tapar ile aradığı galibiyet golünü kaydetti ve konuk takım sahadan 2-1 üstünlük ile ayrıldı.
Gazi Mahallesinin ikinci golünde Arnavutköy Taşoluk futbolcularından Emre, Hakeme itiraz edince ikinci sarı karttan ihraç oldu.
Maçtan sonra Arnavutköy Taşoluksporlular Hakemlere büyük tepki gösterdiler. Hakemler soyunma odasına Polislerin eşliğinde girdiler.
Ali Kemal Demir
 

Bakmadan Geçme