Fenerköy umutlarını başka bahara bıraktı 3-4

TFF İstanbul Amatör 1. Küme 1. Grupta zirve yarışını yakından ilgilendiren erteleme maçında Oklalıspor deplasmanda 3-1 yenik duruma düştüğü maçta Fenerköy'ü uzatma dakikalarında bulduğu golle 4-3 mağlup ederek hem ikincilik yolunda dev bir adım attı hem de şampiyonluk yarışında Yeniköy 1924 ile baş başa kaldı.

TFF İstanbul Amatör 1. Küme 1. Grupta zirve yarışını yakından ilgilendiren erteleme maçında Oklalıspor deplasmanda 3-1 yenik duruma düştüğü maçta Fenerköy’ü uzatma dakikalarında bulduğu golle 4-3 mağlup ederek hem ikincilik yolunda dev bir adım attı hem de şampiyonluk yarışında Yeniköy 1924 ile baş başa kaldı.

Murat Köse attığı iki golle yıldızlaşırken Fenerköy Teknik Direktörü Murat Ceylan da 3-1 önde oldukları dakikalarda sahanın yıldızı Deniz Burak Çilem'i oyundan alarak adeta intihar etti. Fenerköy Müjdat Gürsu Stadı’nda oynanan maç başından sonuna kadar adeta nefesleri kesti. Maça etkili başlayan ev sahibi ekip oldu. Sarı lacivertliler Fatih Yorulmaz’ın golüyle taraftarları önünde 1-0 öne geçti. Golden sonra hızını kesmeyen ev sahibi ekip baskısını sürdürdü. Silivri temsilcisi sahanın çalışkan isimlerinden Deniz Burak Çilem’in golüyle skoru 2-0 yaparak psikolojik üstünlüğü de yakaladı. Herkes ilk yarının bu skorla bitmesini beklerken 45+3. dakikada sahneye çıkan Yılmaz Çelik ceza alanı içinde oluşan karambolde farkı bire indiren golü Fenerköy filelerine bıraktı. 2-1. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu. İkinci yarıya da arzulu ve istekli başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Fenerköy bu kez kazandığı penaltıyı tecrübeli kaptanı Fatih Yorulmaz’la gole çevirerek farkı ikiye çıkardı. 3-1.
Son bölümde Fenerköy Teknik Direktörü Murat Ceylan attığı golün yanısıra ileri uçta yaptığı presle Oklalı savunmasını çıkarmayan Deniz Burak Çilem’i oyundan çıkararak adeta kendi ayağına kurşun sıktı. Bu değişiklikten sonra Fenerköy’ün hücum etkinliği azalırken önemli bir tehditten kurtulan Oklalıspor savunması da risk alarak oyunu daha önde kabul etti.

FENERKÖY UZATMALARDA YIKILDI
Oklalıspor Teknik Direktörü Ersan Sarı da kenardan yaptığı hamlelerle oyunu rakip sahaya yıktı. Son bölümde Fenerköy hem topa sahip olmakta hem de organize olmakta zorlanırken oyuna ağırlığını koyan Oklalıspor Üzeyir’in asistinde Murat Köse’nin golüyle farkı bire indirerek umutlandı. 2-3. Golden sonra Fenerköy toparlanmadan konuk takımın Sercan Doğru ile beraberlik golü geldi: 3-3. Maçta uzatmalara girilirken iki takım oyuncuları arasında çıkan gerginlik nedeniyle mücadelenin hakemi olayların yatışması ve tribünlerin boşaltılması için soyunma odasına gitti. Yaklaşık 10 dakikalık aradan sonra uzatma bölümü oynandı. Bu bölümde de etkili, istekli ve arzulu bir Oklalıspor izledik. Fenerköy galibiyet golü için yüklenmeye çalışırken kendi sahasında geniş alanlar bıraktı. 90+5. dakikada sahneye çıkan Murat Köse Fenerköy ağlarını bir kez daha havalandırarak 3-1 yenik durumdaki Oklalıspor’u 4-3 öne geçiren isim oldu. Kalan sürede başka gol olmayınca 3 puan Oklalıspor’un oldu. Ligin ilk yarısında oynanan maçı da 3-1 kazanan Oklalı rövanşı da 4-3 kazanarak sezon sonunda oluşabilecek herhangi bir puan eşitliğinde de ikili averajı eline geçiren taraf oldu. Bu sonuçla Oklalıspor 35 puana yükselirken arka arkaya ikinci kez kaybeden Fenerköy de 30 puanda kalarak ilk iki yarışında ağır bir darbe yedi.

OKLALISPOR’DAN BÜYÜK TAKTİK DİSİPLİN
Konuk takım 90 dakika boyunca taktik disipline bağlı olarak oynadı. Kırmızı siyahlılar 3-1 yenik duruma düştüğü bölümde de oyundan düşmeyerek kenardan aldığı talimatları sahada yerine getirerek oyun planına sadık olarak oynadı. 3-1’den sonra da ayakta kalan Çatalca temsilcisi bu bölümde hem hücumda hem de savunmada yüzde yüz oynayarak skoru da lehine çevirerek büyük ölçüde Play Off biletini de cebine koymuş oldu.
ENGİN AKIN
 

Bakmadan Geçme