Çatalcaspor kazanmayı hatırladı 1-0

TFF 3. Lig 4. Grupta oynanan ve düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Çatalcaspor, Armağan Turhan yönetiminde çıktığı 90 dakika sonunda Nevşehir Belediyespor'u özellikle ikinci yarıdaki muhteşem oyunuyla 1-0 mağlup ederek düşme hattının 2 puan üstüne çıktı.

TFF 3. Lig 4. Grupta oynanan ve düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Çatalcaspor, Armağan Turhan yönetiminde çıktığı 90 dakika sonunda Nevşehir Belediyespor’u özellikle ikinci yarıdaki muhteşem oyunuyla 1-0 mağlup ederek düşme hattının 2 puan üstüne çıktı.

İzzettin Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı tam bir orta saha mücadelesine sahne oldu. Ev sahibi ekip ilk 45 dakika boyunca oyununu tam olarak oturtamazken konuk ekip de kanatları etkili kullanarak geldi. İlk yarı boyunca organize olmakta zorlanan bir Çatalcaspor, topu rakibine göre daha iyi çeviren ve kanatlardan etkili gelen bir Nevşehir Belediyespor izledik.  İlk 45 dakikada her iki takım da gol kaydına muvaffak olamayınca devre golsüz eşitlikle tamamlandı. Maçın ikinci yarısıyla birlikte Çatalcaspor Teknik Direktörü Armağan Turhan ince dokunuşlarıyla maçın sarı kırmızılıların kontrolün geçmesini sağladı. İkinci yarı ile birlikte oyuna ağırlığını koyan bir Çatalcaspor izledik. Özellikle ikinci bölgede tam saha pres yaparak savunma ve orta saha bloklarını yakınlaştırarak oynayan sarı kırmızılılar doğru savunma yaparak hem rakibini kalesinden uzakta tuttu hem de topun sahibi olarak ikinci yarı boyunca rakip kaleyi zorladı. 62. dakikada kazandığı penaltı atışını Cihad Ateş’le gole çeviren ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. Golden sonra bütün riskleri alarak oyunu önde kabul eden misafir takım birinci bölgesinde geniş alanlar bıraktı. Bu alanları çok iyi değerlendiren Çatalcaspor ikinci gole çok yaklaşmasına rağmen bir çok net fırsattan yararlanamadı. İkinci yarıda rakibini ceza alanına sokmayan ev sahibi ekip uzatma bölümünde de oyunun kontrolünü elinde tutarak ikinci yarıdaki mükemmel oyunuyla haklı bir galibiyete imza attı.
Armağan Turhan maçın bitimiyle birlikte taraftarlardan büyük alkış alırken sarı kırmızlı oyuncular da Turhan’ın talimatlarını harfiyen yerine getirerek sezonun da en iyi futbolunu ortaya koyarak kazandı. Bu sonuçla Çatalcaspor 18 puana yükselerek maç eksiğine rağmen on ikinci sıraya yükselirken 16 puanda kalan Nevşehir Belediyesi de on üçünücü sıraya gerileyerek düşme hattının içine geriledi.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
 

Bakmadan Geçme