Çatalca'da umutlar yeşerdi 3-0

TFF 3. Lig 4. Grupta hem zirve yarışını hem de ligde kalma hattını yakından ilgilendiren maçta Armağan Turhan yönetimindeki Çatalcaspor kendi sahasında ve seyircisinin önünde Muş 1984 önünde son derece akıllı bir oyunla sahadan 3-0 galip ayrılarak gözünü üst sıralara dikti.

TFF 3. Lig 4. Grupta hem zirve yarışını hem de ligde kalma hattını yakından ilgilendiren maçta Armağan Turhan yönetimindeki Çatalcaspor kendi sahasında ve seyircisinin önünde Muş 1984 önünde son derece akıllı bir oyunla sahadan 3-0 galip ayrılarak gözünü üst sıralara dikti.

İzzettin Stadı’nda oynanan maç tam bir taktik savaşına sahne oldu. Armağan Turhan’ın göreve gelmesinin ardından farklı bir kimliğe bürünen Çatalcaspor maça oldukça istekli ve arzulu başladı. Sarı kırmızılılar ilk dakikadan itibaren rakip sahaya yerleşerek oyunu rakip sahaya yıktı. Özellikle ikinci bölgede topun arkasına geçerek rakibin organize olmasını engelleyen Çatalcaspor toplu ve topsuz oyunu dengeli oynayarak bloklar arası kaymaları çok doğru yaptı. 24. dakikada kazandığı penaltıyı günün çalışkan isimlerinden Cihad Ateş’le gole çeviren ev sahibi ekip güzel oyununu tabelaya yansıttı. İlk yarı boyunca rakibini kalesinden uzak tutarak tehlike bölgesinin dışında tutan sarı kırmızlılar soyunma odasına da 1-0 önde gitti. Maçın ikinci yarısına konuk ekip kenardan yaptığı oyuncu değişiklikleriyle başladı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte oyunu önde kabul eden, blokları öne doğru kaydıran Muş 1984 özellikle 66. dakikaya kadar net fırsatlardan yararlanamadı. 3 topu direkte patlayan misafir takım Çatalcaspor ceza sahası içinde yarattığı karambollerden de gol çıkaramadı. Maçın 66. dakikasında Çatalcaspor Teknik Direktörü Armağan Turhan yaptığı iki değişiklikle hem oyundaki tempoyu düşürdü hem de topa daha çok sahip olarak 20 dakikalık Muş 1984 fırtınasının dinmesini sağladı. Değişikliklerin ardından özellikle ikinci bölgede oyuna ağırlığını koyan, topu rakibine vermeyen Çatalcaspor bulduğu kontrataklarla da ikinci golü bulmaya çalıştı. 75. dakikada sahneye çıkan Fatih Mehmet Ekinci Çatalcaspor adına skoru 2-0 yaptı. Bu golle birlikte Muş 1984’ün gardı düşerken konuk takımda bloklar arası mesafeler iyice açılmaya başladı. Orta sahada Murat Yılmaz ve İsmet Yazgan’n pres gücüne oyuncu değişikliğinin ardından eklenen Fatih Mehmet Ekinci oyunuyla fark yaratan isimlerden biri oldu. Maçın fişini çeken isim ise 90+8. dakikada sahneye çıkan Furkan Orak oldu 3-0. Nefesleri kesen maçtan altın değerinde bir galibiyetle ayrılan Çatalcaspor Armağan Turhan yönetiminde çıktığı 3 maçta ikinci galibiyetine imza attı. Sarı kırmızlılar içeride oynadığı son iki maçı da kazanırken düşme hattının da 2 puan üstüne çıkarak sıralamada da gözünü daha üst sıralara dikti. Maçın bitimiyle birlikte sahadan uzun süre ayrılmayan Çatalcasporlu futbolcular galibiyet sevincini taraftarlarıyla birlikte paylaştı. Bu sonuçla Çatalcaspor puanını 21’e yükseltirken zirve mücadelesi veren Muş 1984 da 36 puanda kaldı.

ARMAĞAN TURHAN FARKI
Göreve geldikten sonra Çatalcaspor’u adeta küllerinden doğuran teknik direktör Armağan Turhan taraftarların yeni sevgilisi oldu. Çıktığı 3 maçta 2 galibiyete imza atan Turhan Çatalcaspor’a adeta 6 puan hediye etti. Yaptığı kritik değişikliklerle maçın kilidini çözen Turhan’ın Çatalcaspor’u son düdüğe kadar savaşan bir takım haline getirdi. Maçın son düdüğünün ardından taraftarlar uzun süre takımı soyunma odasına bırakmazken taraftarlar kurt teknik adama uzun süre tezahürat yaptı. Galibiyetin ardından bütün oyuncuların Turhan’a koşması ve sarılması da dikkat çekti.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

Bakmadan Geçme